Milliárdokat kapnak a magyar termelők: így juthatnak a pénzhez

Milliárdokat kapnak a magyar termelők: így juthatnak a pénzhez

agrarszektor.hu
Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amelyre a vidéki térségben működő, dísznövény-előállítással, kereskedelemmel vagy zöldterület-kezeléssel foglalkozó mikro-, vagy kisvállalkozások jelentkezhetnek. A felhívás szerint a pályázó vállalkozások a működésükhöz szükséges létesítmények építéséhez, telephelyük bővítéséhez, felújításához vagy korszerűsítéséhez igényelhetnek támogatást

Az építés mellett lehetővé válik többek között új gépek és eszközök, technológiák beszerzése, de fűtési energia igények kielégítését segítő bizonyos megújuló energiaforrások alkalmazása is. A pályázás feltétele, hogy az érintett vállalkozás a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben az értékesítés nettó árbevétele vonatkozásában 40 százalékot meg nem haladó mezőgazdasági, illetve 50 százalékot meg nem haladó erdőgazdálkodási nettó árbevétellel rendelkezzen, továbbá székhelyük, telephelyük vagy fióktelepük vidéki térségben található - olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. október 29-től lesz lehetőség. A felhívás és a hozzá kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a https://kap.gov.hu felületen találhatók.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?