Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.07. szombat

agrarszektor.hu2024. szeptember 7. 07:45

A reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.09.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.09.07.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.09.07.) napon.

2024.09.07. szombat: A reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható. A felhőképződés azonban az ország középső felében egyes részeken erőteljesebb maradhat. Helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A délkeleti szelet napközben élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, lassan mérséklődik a hőség.

A következő napon várható időjárás

2024.09.08 vasárnap: Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezt sokan elrontják: így lesz garantáltan csodaszép a konyhakerted

Egy konyhakert remek hobbi lehet, ráadásul saját magunknak termelhetjük meg a zöldségeket, gyümölcsöket és akár a fűszereket is. Így folyamatosan friss terméshez juthatunk, ráadásul jelentősen olcsóbb is, mintha boltban vennénk őket - arról nem is beszélve, hogy termelhetünk teljesen vegyszermentesen is. Bár nem mindig egyszerű a növénygondozás, érdemes belevágni a kezdőknek is, hiszen könnyen bele lehet tanulni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy a kezdetekkor mikre kell odafigyelni és hogyan érdemes nekivágni az ültetésnek.

Csótányok lepik el a magyar otthonokat: jobb lesz felkészülni az invázióra

Tömegesen elszaporodtak az erdei csótányok Magyarországon és habár nem jelentenek veszélyt számunkra, jelentősen rontják a komfortérzetünket, részben amiatt is, mert ez a faj társaival ellentétben repülni is képes - tudta meg az Agrárszektor Kovács Tamástól, a a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatójától. Kiemelte, aggasztó, hogy míg a rovar hazánkban az elmúlt években szeptember-októberben mutatkozott csak egészen szórványosan és csekély mennyiségben, ma már augusztus elején is és nem csak az erdős területeken, hanem a városokban, lakásokban is megjelentek tömegesen. Az erdei csótányok jelenleg nem jelentenek veszélyt számunkra, de tömeges előfordulásuk jelentősen rontja a megszokott komfortérzetünket.

Most már biztos: sürgős megoldás kellene a magyar földek súlyos vízhiányára

Le kell számolni azzal a téves hiedelemmel, hogy Magyarország vízben gazdag ország, mivel a vizeink 94%-a külföldről érkezik és több víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik  - hangzott el a Portfolio Sustainable World 2024 konferencián. A szakemberek szerint a következő években komoly lépéseket kell tenni az ország vízkészletének megóvása és visszapótlása érdekében, ellenkező esetben ugyanis több iparág, köztük a mezőgazdaság is víz nélkül maradhat. A szakértők úgy látták, hogy a helyzet kezelésére már vannak ötletek, bizonyított módszerek és javaslatok, már csak el kellene kezdeni alkalmazni és megvalósítani ezeket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A design szerek verhetik be az utolsó szeget a magyar borászatok koporsójába

Egy egész élet munkáját és elhivatottságát elismerő életműdíjjal gazdagodott Bock József, a villányi borvidék borásza, aki tudta, hogy a Jammertal-dűlőben fekvő, ősi családi birtok kivételesen értékes örökség. Bock József úttörő szerepet játszott a Villányi borvidék újjászületésében és egyike volt azoknak, akik az egész magyar borágazatot új alapokra helyezték. A Pénzcentrum egy interjúban kérdezte többek között arról, hogyan kezdődött karrierje, milyen kihívásokkal szembesült azóta, illetve hogyan látja a magyar borászat jelenét és jövőjét.

Unod a drága bolti vajat? Így készíthetsz filléres kenyérrevalót, íme 3+1 izgalmas recept

A boltokat járva néha megdöbbenve látjuk, hogy egy-egy doboz vaj ára bizony közel 1800 forintot is eléri. Ha szeretnél spórolni és új ízeket kipróbálni, akkor a szokásos vajas pirítós helyett most próbáld ki a következő csatni recepteket. Amellett, hogy hihetetlenül finomak és ízletesek, előnyük, hogy akár több hónapig is elállnak a kamrában vagy a hűtőben. Így akár a hidegebb hónapokra előre be is raktározhatunk belőlük.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,