Most érkezett: eloltották a tüzet a Vas megyei Csönge térségében

agrarszektor.hu2024. szeptember 8. 19:34

A Katasztrófavédelemnek, az önkénteseknek és a Magyar Honvédségnek sikerült eloltania a Vas vármegyében, Csönge és Kenyeri térségében napok óta tomboló erdőtüzet. Erről Nagy István agrárminiszter számolt be Facebook-oldalán.

Véget ért a napok óta tartó vészhelyzet, szeptember 8-án délután sikerült eloltani a tüzet Vas vármegyében, Csönge térségében. Nagy István Facebook-oldalán számolt be a tűzoltóság munkájának sikeréről.

Szuhogyi-Balogh Nikoletta főhadnagy délután közölte az MTI-vel: a tűz megfékezésén négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói dolgoztak, még mindig zajlanak munkálatok a helyszínen, az izzó területek keresésével az ismételt visszagyulladást szeretnék elkerülni. A tűzoltóknak szombaton Kenyeri határában sikerült megvédeniük egy szarvasmarhatelepet, a füst miatt lezártak egy mellékutat, de települést közvetlenül nem veszélyeztett a tűz, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ágh Péter, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője korábban ugyancsak a Facebook-on megjelent posztban jelezte, hogy a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján lánggal égés már nem volt, de izzó gócok még voltak. Ekkor még sok függött az időjárástól és a széltől, a védekezés résztvevői légi és földi úton is elszántan küzdöttek a tűz megfékezéséért.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
tűz, agrárminiszter, katasztrófavédelem, erdőtűz, bozóttűz, tűzeset, tűzvész, tűzoltás, tűzoltóság, nagy istván,