Új húsok lephetik el a magyar boltokat: ki nem találnád, honnan jönnek

MTI2024. szeptember 8. 11:29

Újfajta húskészítményekből álló e-mentes termékcsaláddal növelné forgalmát a magyarországi piacon a sepsiszentgyörgyi Bertis csoport - közölte a cég az MTI-vel. A gyártó termékeit itthon Székely Csemege márkanéven kínálják.

A cég termékei a közlemény szerint a hagyományos erdélyi ízvilágot képviselik a belföldi piacon, vevőkörüket a közeljövőben természetes alapanyagokkal tartósított, jelentős részben kézi munkával előállított húskészítményekkel bővítenék. Az alapanyagot a Bertis nagyrészt a mohácsi húsüzemből vásárolja. Az évi csaknem 4200 tonna húsnak körülbelül 5%-a kerül vissza a feldolgozott termékekben Magyarországra, a többit külföldön értékesítik - írták az MTI kérdésére.

A közlemény alapján az 1992-ben alapított cég piaci részesedése a magyar többségű romániai megyékben 80%-os, Erdély többi részén 20-30%-os. A majdnem 1200 munkavállalót foglalkoztató Bertis SLR garázscégből nőtte ki magát regionális piacvezetővé. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson működtetnek üzemeket, saját áruházaikban más magyar gyártók termékeinek is helyet adnak. Termékeiket Magyarországon Székely Csemege márkanéven kínálják.

A 3 éve alapított leányvállalatuk a nyilvános beszámoló alapján tavaly még veszteséges volt, de már majdnem 500 millió forintos forgalommal zárt. Az erdélyi anyacég átszámítva 2022-ben 22,6 milliárd forintos, 2023-ban 26,5 milliárd forintos forgalmat ért el, nyereségük 675,9 millió, illetve 595,8 millió forint volt - közölték.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
cég, húsüzem, húsgyár, húsfeldogozás, húskészítmény, kereskedelmi-forgalom, húsfeldolgozó,