Óriási eső zúdulhat le itthon: csak ez a 7 megye úszhatja meg ma a vihart

Óriási eső zúdulhat le itthon: csak ez a 7 megye úszhatja meg ma a vihart

agrarszektor.hu
Elsőfokú riasztást adta ki több több járásra is Magyarországon zivatar veszélye miatt hétfőre, emellett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt 7 keleti megye kivételével az egész országban, 5 nyugati, észak-nyugati megyében pedig nagy mennyiségű eső vátható hétfőn. Az érintett területek elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, illetve van, ahol 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat hétfőn.

A HungaroMet tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt előbb a Dunántúlon, majd egyre inkább a középső országrészben is előfordulhatnak zivatarok intenzív csapadék kíséretében. A déli, délutáni órákban a délnyugati országrészben valószínű zivatarok előfordulása, egy áthelyeződő hidegfronthoz kapcsolódva, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés, intenzív csapadék (15-25 mm) előfordulhat. A várható időjárás miatt több járásra riasztást adtak ki hétfőre zivatar miatt Magyarországon, emellett 7 keleti megye kivételével elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

5 megyében eső miatt adtak ki figyelmeztetést Magyarországon. A Dunántúl északnyugati felében ma a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti a 20 mm-t, az Alpokalján 30 mm-t is. Várhatóan Vas és Győr-Moson-Sopron megye nyugati felében lokálisan 30 mm feletti csapadék is hullhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 9. 05:59