Döbbenetes katasztrófa: így égett le több száz hektár Magyarországon

agrarszektor.hu2024. szeptember 10. 18:28

A múlt héten kialakult Vas megyei tűz az egész országban megdöbbentést keltett. A napokig tartó tűzoltásba a hivatásos tűzoltókon kívül önkéntes tűzoltók és a Magyar Honvédség emberei is besegített. A katasztrófa megemlékezésének céljából faültetési kezdeményezés indult.

Ahogy korábban az Agrárszektor megírta, a szeptember 5-én keletkezett tüzet szeptember 8-án sikerült eloltani Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében. A leégett terület 400 hektárt érintett, égett az aljnövényzet, a bozótosok, a szalmabálák és erdős területek is. A Vaol beszámolója szerint a történtek után, egy a katasztrófa közelében élő édesanya közösségi oldalán felhívást indított, melyben leírta:

Elveszítettünk egy egész erdőt, sok állat veszett oda, rengeteg madár, kis- és nagyvad otthona lett a tűz martaléka. A természetnek adhatunk vissza egy keveset, ezért arra gondoltam, hogy indítok egy mozgalmat: aki úgy érzi, akar valamit adni vagy emléket állítani, hogy évek múlva is emlékezzen a történtekre, az ültessen egy fát udvarába/háza elé vagy ahova csak szeretne

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
katasztrófa, fa, tűz, vas-megye, erdőtűz, növényzet, bozóttűz, vasárnap, terület, tűzeset, vas,