Értesítéseket küld az Államkincstár: te is kaphatsz ilyen levelet

agrarszektor.hu2024. szeptember 13. 17:27

A 2024. évi Egységes Kérelmek feldolgozása során, a kérelemben megadott adatok, a Területi Monitoring Rendszer megállapításai és helyszíni ellenőrzések figyelembevételével megtörténik a MePAR adatok aktualizálása. A Magyar Államkincstár annak érdekében, hogy ne legyenek nyitott bizonylatok a kedvezményezetteknél, az érintett ügyfelek részére tájékoztató üzenetet küld.

A MePAR adatok aktualizálása több ütemben valósul meg, a friss MePAR adatok beépítésre kerülnek az Egységes Kérelem adatbázisaiba, és a térképi felületre is. A beépítési folyamatot csak olyan kedvezményezett kérelmében tudjuk végrehajtani, melyhez kizárólag beadott bizonylat kapcsolódik pl: adatváltozás, vis maior) - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A Magyar Államkincstár annak érdekében, hogy ne legyenek nyitott bizonylatok a kedvezményezetteknél,  azon ügyfelek részére, akik a fenti frissítési folyamattal érintettek és nyitott bizonylattal rendelkeznek, tájékoztató üzenetet küld (e-mail, SMS, MobilGazda értesítés formájában, melyben kéri a bizonylatok mentését és beadását vagy ha nem tartalmazott érdemi változást, a nyitott bizonylat törlését. Ezt követően történhet meg a bejelentett objektumok új MePAR adattal való összekapcsolása.

​​​​​​​Amennyiben ilyen értesítést kap egy gazdálkodó vagy meghatalmazottja, kérik szíves közreműködését a folyamatok végrehajtásában, a nyitott bizonylatok beadásával. A nyitott bizonylatok az értesítést követő 36 óra múlva automatikusan törlésre kerülnek, az azokban megadott új adatok törlésre kerülnek. A folyamat végeztével a beadófelületen a frissített MePAR adatok kerülnek megjelenítésre, a bizonylatok ismételten megnyithatóak és beadhatóak.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
egységes-kérelem, végrehajtás, magyar-Államkincstár, ügyfél, bizonylat, értesítés, államkincstár, adatok,