A főváros felé tart az árhullám, napokon belül lezárhatják a Margit-szigetet

A főváros felé tart az árhullám, napokon belül lezárhatják a Margit-szigetet

agrarszektor.hu
A Dunán érkező hatalmas árhullám miatt hétfő 0 órától harmadfokúra emelik az árvízvédelmi készültségi szintet Budapesten - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A következő napokban nagyjából napi egy méterrel emelkedik majd a Duna vízszintje a fővárosban az előrejelzések szerint, a jövő hét második felében pedig 8 méter feletti vízállással tetőzhet. Emiatt sokkal intenzívebb védekezésre lesz szükség Budapesten.

Ugyanakkor kiépítenek egy négy kilométer hosszú, egy méter magas és négy méter széles agyag háttöltést. A Királyok útját hétfőtől lezárják a közúti forgalom elől az ideiglenes védmű építése miatt. A Margitszigeten is szükség lesz a védekezésre, különösen annak alacsonyabban fekvő részeinek védelmét homokzsákok pakolásával biztosítják. Az árhullám mértékének függvényében a jövő hét közepén akár teljesen le is zárhatják a Margitszigetet a jármű- és gyalogosforgalom elől - írja az Időkép

EZ IS ÉRDEKELHET

A Fővárosi Vízművek is megteszi a szükséges előkészületeket azért, hogy a Duna áradása Budapest és a környező települések ivóvízellátásában ne okozzon gondot. Ugyanakkor a jövő hét közepén a Dunához közeli területeken nagy valószínűséggel a közösségi közlekedésben korlátozások bevezetésére lesz szükség a jelenlegi előrejelzések alapján.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?