Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.15. vasárnap

agrarszektor.hu
Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.15.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.15.) napon.

2024.09.15. vasárnap: Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás. Hosszabb szünet a csapadékban elsősorban az északkeleti országrészben lehet, arrafelé fordulhatnak elő hosszabb szakadozások a felhőzetben. A Dunántúlon az erősen viharos, károkozó szélrohamok esélye a nap folyamán csak lassan csökken, arrafelé még a késő délutáni, kora esti órákban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. Az ország keleti felén csupán időszakosan élénkül meg a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű, de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este többnyire 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.09.16 hétfő: Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, a keleti országrészben a délkeleti szél élénkül meg többfelé. Délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. Délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Sokan tartanak otthon orchideát, de rosszul gondozzák: itt rontják el

Napjainban szinte minde háztartásban talélkozhatunk orcideával. Ez a növény különleges, színes virágaival ékesíti ablakpárkányainkat, de van olyan időszaka is, amikor nem virágzik. Ebben az állapotában sem szabad megfeledkezni a növényről, ilyenkor is megfelelő gondozást igényel annak érdekében, hogy a következő szezonban is bőségesen virágozzon, egészséges legyen.

Hihetetlen, de igaz: ennyire nem veszik már ezt a traktort a magyarok

2024 augusztusában a magyar gazdák 53,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 nyolcadik hónapjához képest azonban 76,2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusbanban a John Deere volt, amelyből 21-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 8 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a VST volt az év nyolcadik hónapjában. Miután májusban kilökték az élről az addig szinte mindig vezető John Deere-t, múst úgy tűnik augusztusban sikerült visszatalálnia a dobogó tetejére.

Kiderült az igazság a magyar tejről, tojásról: jó, ha tudod, mi történik velük

A tej, a méz és a tej is igen kedvelt élelmiszernek számít Magyarországon, az elmúlt években viszont rájárt a rúd a termelőkre és a fogyasztókra egyaránt. Utóbbiakat leginkább a durva áremelkedések érinthették meg, előbbieket azonban számos negatív hatás érte. A magyar méhészek év elején például csak nyomott áron, vagy sehogy sem tudták eladni a mézet, sok helyen hordókban állt a nektár. A termelésben is vannak meglepő számok az elmúlt 5 évet tekintve. Hogy pontosan mi, hogyan változott az említett ágazatokban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez már a vég? Rengeteg iskolát árulnak potom pénzért Magyarországon: bárki jelentkezhet értük

Szokatlan hirdetésekre bukkantunk az ingatlan.com ajánlatai között. A portálon komplett iskolákat, oktatási intézményeket kínálnak eladásra. Arról, hogy a legtöbb esetben felújítandó állapotú épületekből csak elköltöztek vagy végleg bezártak az érintett iskolák nincs információ. Mint ahogy az se derült ki az aktuális hírekből, hogy mi lesz a sorsa a mostanában bezárt intézményeknek. Ami biztos, hogy aki szeretne egy renoválás, csinosítás után, a megfelelő funkciókkal ellátott iskolát nyitni, az országszerte most több mint 20 ingatlan közül is válogathat.

Pusztító tűzvészek kora Magyarországon: készüljünk fel a legrosszabbra, ezek a legveszélyesebb régiók

Igaz, jelenleg épp az árvízhelyzettel és a hirtelen lezúduló több hónapnyi esővel vagyunk elfoglalva, de az elmúlt héten még több településen is lángra kaptak az erdők. Az ország számos pontján, például a Vas megyei Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében mintegy ezer hektáron égett a határ - erdő, facsemetés, mező - vált a tűz martalékává - erről a HelloVidék itt számolt be. A szarvasok elmenekültek, de az őzek és az apróvadak nem élték túl a katasztrófát. Ideje hát felkészülnünk a nagyobb erdő- és bozóttüzekre Magyarországon is?  - Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét erről is kérdeztük, de arra is kíváncsiak voltunk, vannak-e statisztikák arról, mekkorák voltak a legnagyobb kárt okozó tüzek az elmúlt egy évben Magyarországon?

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?