Ítéletidő jöhet Magyarországon: kiadták a riasztást

Ítéletidő jöhet Magyarországon: kiadták a riasztást

agrarszektor.hu
Vasárnap reggel a Dunántúlon a legerősebb széllökések sokfelé meghaladják a 70 km/h-t. Kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében 90-110 km/h, de akár kezdetben még 110-120 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Éjfélig az azt megelőző 24 órás csapadékösszeg már csak kis körzetekben haladhatja meg a 20 mm-t, lokálisan esetleg a 30 mm-t. Délután az északi területeken egy-egy intenzív záport dörgés, villámlás kísérhet.

Napközben viharos széllökések továbbra is előfordulhatnak a Dunántúlon (egyre inkább a nyugati részeire korlátozódva), azonban a 90 km/h-t meghaladó széllökések gyakorisága, majd esélye is fokozatosan csökken. Vasárnap este már csak kevés helyen lehet viharos széllökés.

A Dunántúl nyugati felében, kétharmad részében a reggeli órákat követően gyengülni, szűnni kezd az eső, miközben délkelet felől terjeszkedik egyre kiterjedtebb esőzés. Éjfélig az azt megelőző 24 órás csapadékösszeg már csak kis körzetekben haladhatja meg a 20 mm-t, lokálisan esetleg a 30 mm-t. Délután az északi területeken egy-egy intenzív záport dörgés, villámlás kísérhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?