Nagy viharra és jégesőre is készülhetnek ma ebben az 5 megyében

Nagy viharra és jégesőre is készülhetnek ma ebben az 5 megyében

agrarszektor.hu
A mai nap során a délelőtti, déli óráktól a Dunántúl északnyugati felén alacsony valószínűséggel előfordulhat néhány zivatar, melyekhez átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék és apró szemű jég társulhat. A HungaroMet Zrt. ezért öt vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt.

A pénteki nap nagyrészt erősen felhős vagy borult idővel indul, de napközben dél felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati harmadban elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék - írta meg a met.hu. Ezzel szemben a déli, délkeleti tájakon napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel. A déli, délnyugati szél - az északnyugati, északi határ menti részek kivételével - ismét élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25-31 Celsius-fok között várható, de a legtovább felhős északnyugati, északi határ mentén csak 20 Celsius-fok közelében, néhol azalatt alakul a csúcsérték. Késő estére 15-23 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet Zrt. a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre. Mint írták, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Forrás: met.huForrás: met.hu

Az éjszaka első felében az ország döntő részén általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd az éjféli óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen növekedni, vastagodni kezd a felhőzet, ezzel együtt csapadékzóna is érkezik fölénk. A Tiszántúlon még reggel is lehetnek gyengén felhős körzetek. A déli, délnyugati légmozgás, majd az ország nyugati felén egyre inkább északnyugatira, északira forduló szél nagyrészt mérsékelt vagy élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12-18 Celsius-fok között várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 27. 10:31