Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.28. szombat

agrarszektor.hu2024. szeptember 28. 07:45

Napközben egyre többfelé kell esőre számítani, emellett reggel délnyugaton, a déli óráktól délkeleten is előfordulhatnak zivatarok - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.09.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.09.28.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.09.28.) napon.

2024.09.28. szombat: Napközben egyre többfelé kell esőre számítani, emellett reggel délnyugaton, a déli óráktól délkeleten is előfordulhatnak zivatarok. A legnagyobb mennyiség a Pécs-Sátoraljaújhely vonal széles sávjában hullhat. Legkisebb eséllyel északnyugaton lehet csapadék. Ott, valamint a nap első felében a délkeleti, keleti tájakon napsütésben is részünk lehet, ezt leszámítva borult lesz az ég. Az északnyugatira forduló szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között várható, de a naposabb délkeleti, keleti részeken 25 fok köré melegszik fel a levegő. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.09.29 vasárnap: Hajnaltól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. A Duna-Tisza közén lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés egy összeáramlás mentén. Éjjel főleg hazánk délkeleti, keleti felén több helyen várható eső, zápor. Napközben egyre kevesebb helyen eshet, de a középső konvergenciában még délután sem kizárt egy-egy zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. Délután 13, 18 fok valószínű.

Friss híreink:

Kell metszeni ősszel vagy sem? Ezt rengetegen elrontják ilyenkor a kertben

A metszés egy olyan munka, amihez kiskertekben sokan félve fognak hozzá, ezért lehet, hogy inkább elhanyagolják, mondván mi van, ha elrontják? Egyáltalán mit lehet elrontani? Kell e félni ennek a műveletnek a következményeitől?

Óriási veszélyt jelent egy szer, amit legálisan lehet használni az EU-ban

Korábban nem ismert veszéllyel fenyegeti a házi méhek túlélését az Európai Unióban még legálisan használható neonikotinoid egy új tanulmány szerint. A széles körben használt acetamiprid rovarölő szer más hatóanyagokkal kombinálva ugyanis mind a méhlárvák, mind a kifejlett példányok élettartamát lerövidítheti, ami akár a szer használatával kapcsolatos szabályozások szigorításához is vezethet.

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

10 ijesztő tény 2024-ben, amivel hamarosan minden magyar nyugdíjas szembesül

Akárcsak a klímaváltozás, az elöregedő társadalmak problémái még néhány éve a távoli jövő kihívásainak tűntek, azonban rengeteg országban sokkal hamarabb szembe kell nézni velük, mint ahogy számítottunk rá. Már nem csak a 30-as, 40-as éveikben járókat, hanem a nyugdíj előtt állókat is aggodalommal tölthetik el a társadalmi krízis jelei, melynek következményeit már ők is elszenvedhetik. Papíron sem Magyarországon, sem nyugaton nem lenne feltétlenül probléma, hogy az idősek egyre nagyobb hányadát teszik ki a társadalomnak, azonban az országok szociális és egészségügyi rendszerei nem tudnak lépést tartani a gyors elöregedéssel. Az idősek anyagi helyzetének romlására sem találtak még megnyugtató megoldást.

Odavannak ezért a legendás helyért a magyarok: ez lenne a legjobb cukrászda vidéken?

A Százéves Cukrászda nem csupán Magyarország második legrégebbi, folyamatosan működő cukrászdája, hanem egy élő múzeum is, ahol a 19. századi polgári miliő és a hagyományos magyar sütemények találkoznak. Az 1840-ben alapított cukrászda berendezései és bútorai az 1800-as évek elejéről származnak, így minden látogatás egy időutazás is egyben. Balogh László cukrászmestert kerestük fel, hogy megtudjuk, mi teszi a gyulai Százéves Cukrászdát különleges történelmi és kulturális örökséggé.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,