Csavar az időjárásban: olyan meleg lesz, amilyen már rég volt itthon

Csavar az időjárásban: olyan meleg lesz, amilyen már rég volt itthon

agrarszektor.hu
A mediterrán ciklon lassan elhagyja térségünket, a hétvégén már kevesebb esőre és több napsütésre számíthatunk. Szombaton még főként keleten, vasárnap pedig már az ország több részén is hosszabb napos időszakok várhatók. A jövő hét elejére melegebb idő érkezik, a hőmérséklet néhol akár a 25 fokot is megközelítheti.

Egyre kevésbé lesz szükség az esernyőkre, már napsütésben is bízhatunk. A kiadós csapadékot okozó mediterrán ciklon lassanként távozik térségünkból, hétvégén már csak kisebb eső, záporok fordulhatnak elő, emellett a felhőzet is egyre többfelé felszakadozik - olvasható az Időkép oldalán. Szombaton elsősorban a Dunától keletre, vasárnap már többfelé bízhatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokban. A hét utolsó napján még elsősorban északon-északkeleten találkozhatunk záporokkal, de jelentős csapadék már nem várható.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szél szombaton nyugaton még erős, vasárnap inkább már csak élénk lehet. Hajnalonként megjelennek a pára-, illetve ködfoltok, ezek azonban napközben feloszlanak. Délutánonként még nem érjük el a 20 fokot, szombaton 12 és 19, vasárnap 13 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk. Az igazi szép napos őszi idő majd hétfőre tér vissza az ország nagy részén, déliesre forduló áramlás hoz magával melegebb levegőt, többfelé újra elérhetjük a 20 fokot, kedden délen pedig néhol a 25 fokot is megközelíthetjük.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?