Mi történik az időjárással itthon? Ezt már követni is nehéz

agrarszektor.hu2024. október 6. 10:01

Az előrejelzések szerint még nem kell temetni a jó időt, várhatóan tavaszi melegben lesz része az országnak jövő héten. A hőmérséklet hamar elérheti, sőt, akár meg is haladhatja a 25 Celsius-fokot.

Jövő héten megint jön a felmelegedés. A hűvös hétvégi napok után hétfőn már megint sok napsütésre lehet számítani, illetve a feltámadó délies széllel meleg légtömeg érkezik majd a Kárpát-medencébe. Délnyugaton a napos időt 20 Celsius-fok feletti maximumok fogják megkoronázni - írta meg az Időkép.hu. Kedden már csak az ország északi területeinek egy részén marad ez alatt a hőmérséklet: a napos-fátyolfelhős és száraz időben 20-24 Celsius-fokot lehet mérni délután, míg a déli végeken 25 Celsius-fok is előfordulhat.

Az átmeneti szárazabb napok után szerdán egy csapadéktömb fog átvonulni az ország felett, ami visszafogja kissé a nappali melegedést, de előtte, utána kisüt a nap, és a tavaszias 20-25 Celsius-fok aznap is többfelé előfordulhat, csütörtökön pedig ennél is melegebb lehet. Ugyanakkor a következő front is a csütörtöki esti órákban érkezhet, ami péntekre kissé visszahúzhatja a melegedést.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
időjárás, meleg, hidegfront, napsütés, melegfront, melegedés, fátyolfelhő, napos,