2024. október 7. hétfő Amália
Kemény vihar jön: így csap le az újabb ciklon Magyarországra

Kemény vihar jön: így csap le az újabb ciklon Magyarországra

agrarszektor.hu
Egy hurrikánból továbbfejlődött ciklon érheti el hazánkat. Kirk szerdán érhet partot Európában, Franciaország és az Ibéria-félsziget időjárását is jócskán megbolygathatja.

A NOAA, vagyis a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal legfrissebb előrejelzése szerint szerdán érhet partot a Kirk hurrikánból továbbfejlődött ciklon Franciaországnál. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy hurrikán, mely korábban az Atlanti-óceánon ténykedett, mérsékelt övi ciklonként kontinensünket is elérje, hidegfrontja ráadásul csütörtökről péntekre virradóra hazánkba is beköszönhet - írja az Időkép. Kirk a szárazföldet elérve gyorsan fog gyengülni, Franciországba szélviharral és kiadós csapadékkal toppanhat be.

Itthon csütörtökön a front érkezése előtt még az erős, helyenként viharos déli, délnyugati széllel még igen meleg levegő áramlik majd hazánk fölé, a csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul majd - amely októberhez képest igen melegnek számít. Csütörtökről péntekre virradóra viszont megérkezik a hidegfront is, többfelé készülhetünk esőre, záporra, akár zivatarra, a hőmérséklet 16 és 22 fok közé esik majd vissza.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?