Már a BRFK vizsgálja Győrffy Balázs verekedési ügyét

agrarszektor.hu2024. október 15. 17:32

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) büntetőeljárás keretében vizsgálja Győrffy Balázs ügyét, miután megszűnt a politikai mentelmi joga. A korábbi fideszes európai parlamenti képviselő ellen nőverés miatt indult eljárás még a nyáron - írja a 24.hu.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyet kedden áttették a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az ügyészség az elmúlt időszakban elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, többek között tanúkat hallgattak ki és orvosi iratokat szereztek be.

Mivel a feljelentett személy európai parlamenti képviselői megbízása időközben megszűnt - így a továbbiakban mentelmi jog sem illeti meg -, az ügyben a kizárólagos ügyészségi nyomozási hatáskör már nem áll fenn

- magyarázta a szóvivő. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak további tájékoztatást.

Ahogy korábban az Agrárszektor megírta Győrffy Balázs augusztus 23-án a közösségi oldalán ismerte el, hogy ittasan "vitába keveredett egy hölggyel", ami tettlegességig fajult. A politikus sajnálatát fejezte ki az eset miatt, hozzátéve, hogy nem emlékszik a történtekre. Az ügy kirobbanása után Győrffy Balázs kilépett a Fidesz-KDNP-ből, lemondott európai parlamenti képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztségéről is.

Címlapkép forrása: Mónus Márton
Címkék:
agrárkamara, magyar, vizsgálat, európai-unió, lemondás, nak, győrffy, rendőr, elnök, képviselő,