Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.20. vasárnap

agrarszektor.hu2024. október 20. 07:45

A ködfoltok feloszlása után országszerte derült, napos, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.10.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.10.20.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.10.20.) napon.

2024.10.20. vasárnap: A ködfoltok feloszlása után országszerte derült, napos, száraz idő várható. A keleties szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.10.21 hétfő: A pára és köd feloszlása után jobbára derült, napos, száraz időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel. A délkeleti, keleti szél a Kisalföldön néhol megélénkül. A csúcsérték 14 és 18 fok között várható.

Friss híreink:

Tuti módszer a drága talajjavítók helyett: sokan már ezt használják a kertben

A komposztálás költséghatékonysága, környezetbarát jellegű és sokoldalú felhasználhatósága megkerülhetetlen téma. Ez a folyamat a biohulladék szabályozott lebontási folyamata, amely oxigén jelenlétében mikro- és makroorganizmusok segítségével zajlik. Az érett komposzt gazdag tápanyagokban, és hozzájárul a talaj termékenységéhez, miközben csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a környezeti állapotokat. Cikkünkből kiderül, mennyi minden kerülhet a komposztba.

Tényleg nem kell már ez a traktor a magyaroknak? Sorra mondanak le róla

2024 szeptemberében a magyar gazdák 34,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 kilencedik hónapjához képest azonban 75,4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 21-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Case volt az év kilencedik hónapjában. Miután májusban kilökték az élről az addig szinte mindig vezető John Deere-t, augusztus után most szeptemberben is úgy tűnik, sikerült visszatalálnia a dobogó tetejére.

Bárki rábukkanhat erre a kincsre a magyar erdőkben: százezreket ér kilója

A szarvasgomba igazi kuriózum, bár talán többen ismerik áráról, mint ízéről. Elterjedt tény, hogy több százezer forintba kerül kilója, viszont érdemes szem előtt tartani azt, hogy ebből a gombából grammokra van szükség ételek elkészítéséhez, nem pedig kilókra. Csorbainé Dr. Gógán Andrea szarvasgomba-termesztési szakértő segítségével annak jártunk utána, hogy miért kell ennyit fizetni ezért a gombáért, valamit annak is, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki gyűjteni és értékesíteni is szeretné. Mindemellett megtudtuk azt is, hogy egyre többen vágnak bele a termesztésébe, ugyanakkor nagyon jelentős mennyiség nem a hazai, hanem a külföldi piacokon landol az értékes termésnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megőrjíti a magyarokat a konyhák legújabb sztárja: tömegek keresik most ezt a terméket

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon a szódagépek. A készülékeket leginkább nyáron veszik halomra az emberek, viszont az új üvegvisszaváltási rendszer is rányomott a keresletre, és több olyan vállalat is van, akik szerint karácsonykor is népszerű ajándékok lesznek. Szakértők segítségével mutatjuk, mire kell figyelnie annak, aki vásárolna egyet, de utána néztünk annak is, most milyen árakon pörögnek ezek a berendezések, illetve hogy várható-e drágulás vagy nagy akciózási hullám.

Így készül a tökéletes birsalmasajt dióval: filléres, gyors, hónapokig eláll!

A birsalma egyike a legtipikusabb magyar befőzőgyümölcsöknek: leggyakrabban birslekvárt és birsalmasajtot készítünk belőle, ami olyan jól „tartósítja önmagát”, hogy akár még az ünnepekre is félretehetjük például egy vendégváró hidegtálhoz vagy gasztroajándéknak. A lekvár mellett a birsből remek kompót készülhet, amit húsételek izgalmas köretelemeként is tálalhatunk, emellett főzhetünk belőle ivólevet, gyümölcslevest, gyümölcsszószt is - utóbbiakhoz sokan már eleve a birsalmakompótot használják.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,