Nagy István: a gazdabarát támogatási rendszer kell

Nagy István: a gazdabarát támogatási rendszer kell

MTI
A gazdák védelmét és kiszámítható piaci körülmények kialakítását sürgette Nagy István agrárminiszter Luxembourgban, az Európai Unió tagországai mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását megelőzően. A tárcavezető újságíróknak elmondta: tárgyalnak az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) jövőjéről, és reményét fejezte ki, hogy a megbeszélésen sikerül olyan álláspontot kialakítani, amely segítségével a KAP 2027 után gazdaközpontú, versenyképes, válságálló, fenntartható és tudásalapú lesz.

Mint mondta, az ülésen igyekeznek közös megoldásokat találni az élelmiszerláncot érintő kihívásokra, amelyek közül egyebek mellett az állat- és növénybetegségeket emelte ki. Tájékoztatott továbbá arról, hogy a részt vevő miniszterek egyeztetnek majd a balti országok halászati kvótájának megállapításáról is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Látjuk, hogy a tengeri halállományokban milyen problémák vannak, ugyanakkor olyan megoldást kell találnunk, amely figyelembe veszi a tengerparti országok lakóinak gazdasági, társadalmi és szociális helyzetét is

- jelentette ki.

Nagy István elmondta, hogy a szokásos napirendek mellé a tagországok még tíz további napirendet is felvettek, így szó lesz egyebek között a kárókatonák gyérítéséről és a fókák vadászatáról is.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?