Kutatások szerint a természetes joghurt segíthet a vérnyomás és a vércukorszint szabályozásában, és gazdag "jó" baktériumokban, amelyek támogatják a bélrendszer egészségét.
A joghurtban található tápanyagok, köztük a kalcium, a magnézium és a kálium, bizonyítottan szerepet játszanak a vérnyomás szabályozásában, és egy amerikai és egy ausztrál tanulmány szerint napi egy adag csökkentette a vérnyomást a magas vérnyomásban szenvedő egyéneknél. A tanulmány mögött álló kutatók azt is feltételezik, hogy a joghurtban lévő baktériumok elősegíthetik a vérnyomást csökkentő fehérjék felszabadulását.
Az előnyök kiaknázásához azonban mindenképpen a feldolgozatlan fajtákat kell választani.
Egy 28 tanulmány átfogó áttekintése kimutatta, hogy napi három adag tejtermék fogyasztása 13%-kal csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát.