Ezt kellene ennünk, hogy egészségesek legyünk?

agrarszektor.hu2024. október 28. 08:14

Tim Spector táplálkozáskutató, a londoni King's College genetikai epidemiológia professzora és a Zoe nevű egészségügyi alkalmazás társalapítója a természetes joghurtot ajánlja az ultrafeldolgozott gabonafélék egészségesebb alternatívájaként - írja a Mirror.

A joghurtban található tápanyagok, köztük a kalcium, a magnézium és a kálium, bizonyítottan szerepet játszanak a vérnyomás szabályozásában, és egy amerikai és egy ausztrál tanulmány szerint napi egy adag csökkentette a vérnyomást a magas vérnyomásban szenvedő egyéneknél. A tanulmány mögött álló kutatók azt is feltételezik, hogy a joghurtban lévő baktériumok elősegíthetik a vérnyomást csökkentő fehérjék felszabadulását.

Egy 28 tanulmány átfogó áttekintése kimutatta, hogy napi három adag tejtermék fogyasztása 13%-kal csökkentheti a magas vérnyomás kockázatát.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
élelmiszer, egészséges, tejtermék, kutatás, egészség, joghurt, egészséges-táplálkozás, egészséges-életmód, tejfeldolgozás, szuperélelmiszer,