Sok a tévhit a növényi alapú étkezéssel kapcsolatban: de mi az igazság?

MTI2024. november 18. 17:33

A NÉGYOSZ által szervezett konferencia a növényi alapú táplálkozás és egészség kapcsolatát vizsgálta, célja a tévhitek eloszlatása és a párbeszéd elősegítése volt. A rendezvényen szakértők tartottak előadásokat, és egy kerekasztal-beszélgetésen kormányzati, szakmai és vállalati résztvevők közösen keresettek válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

A NÉGYOSZ szervezésében egy úttörő szakmai esemény zajlott, amely a növényi alapú táplálkozás és az egészség kapcsolatát helyezte a középpontba. A konferencia célja az volt, hogy eloszlassa a tévhiteket, bemutassa az étrend előnyeit és kockázatait, valamint elősegítse a párbeszédet az érintett szereplők között. A rendezvényen kiemelkedő szakértők tartottak előadásokat.

Az előadásokat követően egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol kormányzati, szakmai és vállalati résztvevők közösen kerestek válaszokat a legfontosabb kérdésekre. Az esemény moderátora Szöllősi Réka élelmiszer-politikai elemző volt. A konferencia nemcsak szakmai ismereteket adott át, hanem elsőként teremtett átfogó egyeztetési platformot a növényi alapú táplálkozás fenntarthatósági és egészségügyi kérdéseiről. Az itt született párbeszédek alapot jelenthetnek a jövőbeni együttműködéshez.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
élelmiszer, növény, konferencia, esemény, növényi-termék, táplálkozás, étrend, növényi-alapú,