A fejlesztés lehetővé teszi a globális élelmiszeripari óriásvállalat számára, hogy szorosabban együttműködjön szingapúri és regionális ügyfeleivel az élelmiszer-előállítás, -szolgáltatás és kiskereskedelem területén. A cél olyan innovatív élelmiszerek kifejlesztése, amelyek megfelelnek az ázsiai fogyasztói trendeknek. Az új és bővített innovációs képességek révén a központ átállítása lehetőséget biztosít az ügyfeleknek a növekedésre és terjeszkedésre, kihasználva a Cargill kiterjedt hálózatát és regionális erejét.
Az APAC TrendTracker 2024-es tanulmánya szerint az ázsiai fogyasztók számára az egészség és a wellness kiemelt fontosságú az étrend és az életmód kiválasztásakor. Emellett a fogyasztók élvezik az ételek és italok nyújtotta élményeket, miközben bűntudatmentes élvezeteket, újdonságokat és magas szintű érzékszervi élményeket keresnek. Az ázsiai középosztály növekedése és a fogyasztók nagyobb vásárlóereje erőteljes növekedést eredményez az élelmiszer-szolgáltatás és a HoReCa-szektorban.
A korszerűsített innovációs központ új elemei között szerepel egy újragondolt ételkiszolgáló és bárhelyiség, egy kibővített konyha, egy csokoládéakadémia, valamint egy termék- és folyamatfejlesztési laboratórium. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a Cargill számára, hogy hatékonyabban reagáljon az ázsiai piac igényeire, különösen a vendéglátóipar és az élvezeti termékek kategóriáiban.
A régióban és világszerte Szingapúr vitathatatlanul vezető élelmiszeripari innovációs központ hírnevet élvez, köszönhetően a tehetségek sokaságának, a fejlett technológiáknak és a támogató szabályozási politikának
- közölte Florian Schattenmann, a Cargill technológiai igazgatója és a kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős alelnöke.
A Gazdaságfejlesztési Tanács (EDB) ügyvezető alelnöke, Lim Wey-Len hangsúlyozta a beruházás jelentőségét Szingapúr számára. Mint fogalmazott, a Cargill befektetése fokozza Szingapúr lehetőségeit az élvonalbeli élelmiszer-innováció és táplálkozáskutatás terén, izgalmas karrierlehetőségeket teremtve a szingapúriak számára. Lee Pak Sing, az Enterprise Singapore kereskedelemért és összekapcsolhatóságért felelős ügyvezető igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a beruházás tovább erősíti Szingapúr pozícióját, mint regionális és globális megoldások kereskedelmi és innovációs központja.
A Cargill Szingapúr mellett három másik innovációs központot is működtet Ázsiában: Sanghajban, Pekingben és Gurgaonban. Ezek a központok kritikus szerepet játszanak a helyi és regionális piacok innovációjában, és lehetővé teszik teszik az élelmiszeripari fejlesztéseket a koncepciótól az alkalmazásig.