Terjeszkedik a Cargill: Szingapúrban fejleszt a globális élelmiszeripari cég

agrarszektor.hu2024. november 22. 19:28

Jelentős fejlesztéseket hajt végre szingapúri innovációs központjában a Cargill. A beruházás célja az ázsiai élelmiszeripari ökoszisztéma élénkítése és az innováció előmozdítása. A projekt a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács (EDB) és az Enterprise Singapore támogatásával valósul meg, és várhatóan 2025 elején fog befejeződni - tudósított az Asia Food Journal.

A fejlesztés lehetővé teszi a globális élelmiszeripari óriásvállalat számára, hogy szorosabban együttműködjön szingapúri és regionális ügyfeleivel az élelmiszer-előállítás, -szolgáltatás és kiskereskedelem területén. A cél olyan innovatív élelmiszerek kifejlesztése, amelyek megfelelnek az ázsiai fogyasztói trendeknek. Az új és bővített innovációs képességek révén a központ átállítása lehetőséget biztosít az ügyfeleknek a növekedésre és terjeszkedésre, kihasználva a Cargill kiterjedt hálózatát és regionális erejét.

Az APAC TrendTracker 2024-es tanulmánya szerint az ázsiai fogyasztók számára az egészség és a wellness kiemelt fontosságú az étrend és az életmód kiválasztásakor. Emellett a fogyasztók élvezik az ételek és italok nyújtotta élményeket, miközben bűntudatmentes élvezeteket, újdonságokat és magas szintű érzékszervi élményeket keresnek. Az ázsiai középosztály növekedése és a fogyasztók nagyobb vásárlóereje erőteljes növekedést eredményez az élelmiszer-szolgáltatás és a HoReCa-szektorban.

A korszerűsített innovációs központ új elemei között szerepel egy újragondolt ételkiszolgáló és bárhelyiség, egy kibővített konyha, egy csokoládéakadémia, valamint egy termék- és folyamatfejlesztési laboratórium. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a Cargill számára, hogy hatékonyabban reagáljon az ázsiai piac igényeire, különösen a vendéglátóipar és az élvezeti termékek kategóriáiban.

A régióban és világszerte Szingapúr vitathatatlanul vezető élelmiszeripari innovációs központ hírnevet élvez, köszönhetően a tehetségek sokaságának, a fejlett technológiáknak és a támogató szabályozási politikának

- közölte Florian Schattenmann, a Cargill technológiai igazgatója és a kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős alelnöke.

A Gazdaságfejlesztési Tanács (EDB) ügyvezető alelnöke, Lim Wey-Len hangsúlyozta a beruházás jelentőségét Szingapúr számára. Mint fogalmazott, a Cargill befektetése fokozza Szingapúr lehetőségeit az élvonalbeli élelmiszer-innováció és táplálkozáskutatás terén, izgalmas karrierlehetőségeket teremtve a szingapúriak számára. Lee Pak Sing, az Enterprise Singapore kereskedelemért és összekapcsolhatóságért felelős ügyvezető igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a beruházás tovább erősíti Szingapúr pozícióját, mint regionális és globális megoldások kereskedelmi és innovációs központja.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
beruházás, élelmiszer, ázsia, élelmiszeripar, cargill, innováció, élelmiszer-előállítás, szingapúr, globális, élelmiszeripari-trend, kutatóközpont, élelmiszerfogyasztás, horeca,