agrarszektor.hu • 2024. december 22. 16:03
A dubai csokoládé különleges ízvilága világszerte óriási népszerűségnek örvend, és a közösségi médiában terjedő receptek sokakat inspirálnak az otthoni elkészítésére. Németországban vizsgálatok során kiderült, hogy több importált csokoládé összetevői, például a pálmaolaj és a szezámmag, veszélyesek lehetnek, illetve megtévesztőek a fogyasztók számára, ezért országos ellenőrzést sürgetnek.
A dubai csokoládé megjelenése valósággal lázba hozta a világot. A közösségi médiában hetek óta terjednek a receptek, amelyek sokakat arra ösztönöznek, hogy otthon is elkészítsék ezt a különleges édességet. A dubai csoki-láz Németországot is elérte, ahol Baden-Württemberg tartomány élelmiszerellenőrző hatósága nyolc importált csokoládét vizsgált meg – írja a Spiegel nyomán a 24.hu.
A vizsgálat során kiderült, hogy három török csokoládé mintában szezámmag volt, ami allergiások számára veszélyes lehet, míg az Egyesült Arab Emírségekből származó öt mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét, ami a fogyasztók megtévesztésének számít. Peter Hauk, élelmiszerügyi, vidékfejlesztési és fogyasztóvédelmi miniszter országos vizsgálatot szorgalmaz a dubai csokoládék ügyében. A dubai csokoládé, különösen a „Can't Get Knafeh of It” névre keresztelt változata, egy arab édesség, amely a közel-keleti knafeh desszertet ötvözi csokoládéval. Ez az édesség tejcsokoládéba burkolt kataifi tésztát, pisztáciakrémet és tahinit tartalmaz.