agrarszektor.hu • 2025. február 7. 17:03
Az élelmiszerbiztonság és -minőség nem csupán az agrárium, hanem a gazdaság és a társadalmi jólét szempontjából is kiemelt jelentőségű - hangsúlyozta Tállai András, az Agrárminisztérium élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének oklevélátadó ünnepségén. Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy az élelmiszeripar területei, beleértve a termelési folyamatok optimalizálását, az új technológiák alkalmazását és a termékfejlesztést, egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható gazdálkodásban.
Tállai András méltatta a MATE és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal együttműködését, amely szakmai gyakorlati lehetőséget biztosított a hallgatóknak. Kiemelte, hogy a Nébih laboratóriumaiban és szakterületein szerzett tapasztalatok hozzájárulnak a frissen végzett hallgatók jövőbeni sikereihez - írja az AM. Felhívta a figyelmet a közérdekű pályák fontosságára is, hangsúlyozva, hogy a szabályozási és hatósági munkákban szintén szükség van a fiatal szakemberek tudására. Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme kulcskérdés, amelyben a precíz és elhivatott munka meghatározó szerepet játszik.