A japán kutatóközpont vezető szerepet tölt be a növényfajták nemesítésében és a termesztési hatékonyság növelésében, amit most az űrbéli mezőgazdaság szolgálatába állítanak.
Eiji Goto, a Chiba Egyetem növénykörnyezet-mérnöki professzora szerint a holdbéli gazdálkodás megvalósításához mintegy 50 százalékkal kell javítaniuk a termesztés hatékonyságát, és a növényeket zárt, ellenőrzött környezetben kell majd termeszteni.
A kutatók munkájának eredményeként a jövőben az űrhajósok akár frissen szedett epret is élvezhetnek majd a Holdon.
Az űrnövény-kutatás kettős célt szolgál: egyrészt a földi mezőgazdaságban, másrészt az űrélelmezésben is hasznosíthatóak a kutatási eredmények. A növények nemcsak táplálékot nyújtanak az űrben, hanem színeikkel és gondozásukkal pszichológiai támogatást is biztosítanak az űrhajósok számára.