agrarszektor.hu • 2025. március 2. 20:33
A McDonald's vezérigazgatója, Chris Kempczinski három meghatározó trendet jósol 2025-re a gyorséttermi szektorban. A fehérjebevitel növekedése, a mesterséges intelligencia térnyerése és az új szószok megjelenése várható a szakember szerint - jelentette a New York Post.
A McDonald's első számú vezetője egy Instagram-videóban osztotta meg előrejelzéseit az étteremlánc és a teljes gyorséttermi szektor várható fejlődési irányairól.
Az első trend a fehérjebevitel jelentőségének növekedése lesz. "A fehérje most nagyon menő, mindenki erre koncentrál" - fogalmazott Kempczinski, hozzátéve, hogy ez tökéletesen illeszkedik a McDonald's kínálatához, hiszen a hamburgerek, csirkehúsos termékek és halfilék mind magas fehérjetartalmúak.
A második várható trend a mesterséges intelligencia (AI) fokozott alkalmazása lesz az iparágban.
A McDonald's már most is több csapatot foglalkoztat azzal a céllal, hogy az AI segítségével még jobb élményt nyújthassanak mind a vásárlóknak, mind az alkalmazottaknak. Az étteremlánc már együttműködési megállapodást kötött olyan tech-óriásokkal, mint a Google és a Cognizant, hogy AI és felhőalapú technológiákat építsen be működésébe.
A harmadik előrejelzés az új szószok megjelenésére vonatkozik.
A vezérigazgató szerint 2025-ben továbbra is népszerűek lesznek a csípős ízek, de megjelenhetnek mézes és édes változatok is. A McDonald's már 2023-ban is kísérletezett különböző új szószokkal, például a fokhagymás mártogatóssal, valamint a Sweet & Spicy Jam és a Mambo szószokkal.
A McDonald's 2024-ben 25,9 milliárd dolláros bevételt ért el, míg éves nettó nyeresége 8,2 milliárd dollár volt. Kempczinski ígéretet tett arra, hogy egy év múlva visszatér és értékeli jóslatainak pontosságát.