Ez lesz a gyorséttermek jövője a McDonald's vezérigazgatója szerint

agrarszektor.hu2025. március 2. 20:33

A McDonald's vezérigazgatója, Chris Kempczinski három meghatározó trendet jósol 2025-re a gyorséttermi szektorban. A fehérjebevitel növekedése, a mesterséges intelligencia térnyerése és az új szószok megjelenése várható a szakember szerint - jelentette a New York Post.

A McDonald's első számú vezetője egy Instagram-videóban osztotta meg előrejelzéseit az étteremlánc és a teljes gyorséttermi szektor várható fejlődési irányairól.

Az első trend a fehérjebevitel jelentőségének növekedése lesz. "A fehérje most nagyon menő, mindenki erre koncentrál" - fogalmazott Kempczinski, hozzátéve, hogy ez tökéletesen illeszkedik a McDonald's kínálatához, hiszen a hamburgerek, csirkehúsos termékek és halfilék mind magas fehérjetartalmúak.

A McDonald's már most is több csapatot foglalkoztat azzal a céllal, hogy az AI segítségével még jobb élményt nyújthassanak mind a vásárlóknak, mind az alkalmazottaknak. Az étteremlánc már együttműködési megállapodást kötött olyan tech-óriásokkal, mint a Google és a Cognizant, hogy AI és felhőalapú technológiákat építsen be működésébe.

A vezérigazgató szerint 2025-ben továbbra is népszerűek lesznek a csípős ízek, de megjelenhetnek mézes és édes változatok is. A McDonald's már 2023-ban is kísérletezett különböző új szószokkal, például a fokhagymás mártogatóssal, valamint a Sweet & Spicy Jam és a Mambo szószokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
étterem, gyorsétterem, vendéglátás, vendéglátó, étteremlánc, vendéglátóipar, mcdonalds,