MENÜ

Hazánk kiemelkedő mértékű támogatást biztosít az agráriumnak

Hírek > Gazdaság

Benyújtotta hazánk az Európai Bizottsághoz (EB) az uniós közös agrárpolitikára (KAP) vonatkozó magyar KAP Stratégiai Tervet, a 2023-2027 közötti időszak agrár és élelmiszeripari támogatási rendszerét meghatározó legfontosabb dokumentumot – idézi fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfrissebb összefoglalójában.

Hatósági árat vezetnek be hat alapvető élelmiszernél

Hírek > Gazdaság

Ez év február 1-jétől hat élelmiszer-termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten, vagyis élelmiszerárstopról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök a legutóbbi kormányülést követően a közösségi oldalán.

Új kötelezettség az állatgyógyászati készítményt árusító webáruházak számára

Hírek > Állattenyésztés

Bejelentési, majd egy új, uniós logó közzétételi kötelezettsége is vonatkozik ez év január 28-tól azokra a kiskereskedőkre és gyógyszertárak, akik vagy amelyek webáruházban értékesítenek nem vényköteles állatgyógyászati készítményeket – közölte lapunkkal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (Nébih).

Nyílt napot tart január 21-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara

Partnereink hírei > X

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kari kutatásokba, megismerhetik az induló képzéseket és személyesen tehetik fel kérdéseiket a kar munkatársainak.

Új kereskedelmi igazgató a Hunland Groupnál

Partnereink hírei > X

2022. január 3-tól Mata Erika tölti be a Hunland Group-on belül a Hunland Trade Kft. kereskedelmi igazgatói pozícióját, egyúttal divízió vezetőként a cégcsoport Board tagjaihoz is csatlakozik.

Műtrágyázás hatékonyságának növelése digitális eszközökkel?

Partnereink hírei > X

A műtrágyák kulcsfontosságú alapanyagok a hatékony növénytermesztéshez. Azonban a magas műtrágya árak mellett fontossá vált a minél hatékonyabb tápanyag-utánpótlás.