MENÜ

Csaknem duplája lehet az idei almatermés a tavalyinak

Hírek > Gazdaság

A piaci információk alapján az idén jó almatermés várható mennyisége 500-550 ezer tonna lehet.

Lépések a fenntartható élelmiszeripar felé

Hírek > Gazdaság

A felére kell csökkenteni 2030-ra az egy főre jutó globális élelmiszer-pazarlást, valamint csökkenteni kell az élelmiszer-veszteséget, beleértve a betakarítás utáni veszteségeket is.

Idén végre kiegyensúlyozottabb lehet a diótermés

Hírek > Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szerint a piaci viszonyok ugyanakkor nem ilyen kedvezőek.

Itt még nem állunk meg! – avagy mit tehet egy vetőmagos cég a nehéz időszakban

Partnereink hírei > X

Például azt, hogy olyan vetőmag arzenállal rendelkezik, amely a tavaszi és őszi vetőmagok széles választékát kínálja, ezáltal lehetővé válik, hogy a növénytermesztés diverzifikálásának céljából a vetésforgóban variálható kultúrákat magas minőségű vetőmagokkal szolgálja ki.

A CLAAS, az AgXeed és az Amazone létrehozzák a világ első több gyártóból álló autonómia-csoportját

Partnereink hírei > X

A CLAAS, az AgXeed és az Amazone márkák fokozzák együttműködésüket a nagymértékben automatizált és autonóm mezőgazdasági gépek és munkafolyamatok területén, az első több gyártót tömörítő autonómia-csoport létrehozásával. Az találó elnevezésű „3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY” csoport célja, hogy együttes szakértelmük révén felgyorsítsák a félig és teljesen autonóm traktor-munkagép kombinációk fejlesztését, szabványosítá...

Zalakaroson zárult az idei Coop Rally programja

Partnereink hírei > X

A Polus Sütő Kft. csapata nyerte a 17. alkalommal megrendezett Coop Rally-t, amelynek záró díjátadójára csütörtökön este került sor Zalakaroson. A minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket népszerűsítő szakmai program keretében idén a mezőny Magyarország nyugati felén látogatott meg hat meghatározó élelmiszeripari gyártó- és forgalmazó céget, valamint két COOP tagvállalatot.