MENÜ

Magyar kutatók új módszere a bioüzemanyagok előállítására

Hírek > Növénytermesztés

Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpont (EK) munkatársainak közreműködésével olyan újszerű bioüzemanyag-előállítási módszert dolgoztak ki, amely az ehető alapanyagok (kukorica, növényi olajok) helyett cellulózból indul ki és teljesen beépíthető a jelenleg működő olajfinomítói folyamatokba.

Változások a kertészeti gépbeszerzési pályázatban

Hírek > Gépesítés

Módosult a „Kertészet korszerűsítése- Kertészeti gépbeszerzés támogatása” című felhívás – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Tesztelőket keresnek az egyszerűsített foglalkoztatásos applikációhoz

Hírek > Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. továbbfejlesztette az egyszerűsített foglalkoztatás elektronikus ügyintézését segítő (EFO) mobilalkalmazást. A munkavállalók bejelentése immáron még könnyebbé válik, e-személyi igazolványuk adatai telefonról is beolvashatóak. A mobilapplikáció gyakorlati teszteléséhez gazdálkodók, munkáltatók jelentkezését várja a fejlesztő.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon!

Partnereink hírei > X

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Középpontban a növényvédelem és a precíziós gazdálkodás a KITE Zrt. évindító rendezvényén

Partnereink hírei > X

A növényvédelem és a precíziós gazdálkodás volt a két fő téma a KITE hévízi ötnapos évindító szakmai továbbképzésének első napján.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

Partnereink hírei > X

Az idén 53 éves kanadai székhelyű Buhler Versatile Inc. – a Versatile nehéz-univerzális, kerekes törzscsuklós és hevederes járószerkezetű traktorok gyártója 2018. decemberben megállapodást kötött a Start Agro Kft-vel. A megállapodás értelmében 2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.