MENÜ

Gigantikus méhpusztulás Brazíliában

Hírek > Állattenyésztés

Több mint 500 millió méh pusztult el Brazíliában az elmúlt három hónapban – idézi az MTI a BBC honlapjának híradását.

Kevesebb körte lesz idén

Hírek > Növénytermesztés

Az idén az átlagos évekhez képest akár 20-25 százalékkal is kevesebb, mintegy 25 ezer tonna lehet a belföldi körtetermés az előzetes adatok alapján, a minőség megfelelőnek ígérkezik – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agro Naplóval. 

Intenzív keresleti piacra számítanak az almatermelők

Hírek > Növénytermesztés

Mintegy 450-500 ezer tonna almatermés várható Magyarországon az idén, ezért intenzív keresleti piacra számítanak az almatermelők. A termésmennyiség csökkenése főleg az alternancia és a szélsőséges időjárás következménye – közölte a Nemzi Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agro Naplóval. Hozzátéve: az alma hasznosítási irányok közötti megoszlása várhatóan ebben az évben is 1/3 étkezési és 2/3 ipari alma lesz.

Három évben, három főnövényben, kiemelkedő Huminisz eredmények

Partnereink hírei > X

Minden év újabb és újabb szakmai kihívásokat jelent a mezőgazdasági vállalkozások számára. A változatos, sokszor szélsőséges időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás mellett, lassan nincs olyan költségelem, amely évente ne növekedne.

Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

Partnereink hírei > X

A Corteva Agriscience által a saját, Pioneer® és Brevant™ vetőmagmárkáira kifejlesztett LumiGEN™ technológia egy prémium vetőmagokra alkalmazott csávázási technológia (SAT, Seed Applied Technology), amely integrált, holisztikus megközelítést kínál annak érdekében, hogy a gazdálkodók maximalizálják termésüket.

Akár +54% rekord hozam, +1.870 kg/ha terméstöbblet

Partnereink hírei > X