MENÜ

Együttműködés segítette a takarmányelőállítás fejlesztését

Hírek > Gazdaság

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusával együttműködve 406 millió forint európai uniós támogatással fejlesztett takarmányokat.

Jelentős támogatások a kertészeti ágazatban

Hírek > Gazdaság

Közel hétezer kertészeti beruházást mintegy 185 milliárd forinttal támogatott a kormány az elmúlt években. Ennek pozitív hozadékairól beszélt Feldman Zsolt FruitVeb évzáró szakmai konferenciáján.

Szilveszterkor leállnak a Nébih szakrendszerei

Hírek > Gazdaság

A Nébih értesíti az ügyfeleit, hogy 2023. december 31. 18:00 óra és 2024. január 1. 18:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető.

NITROGÉN ÉS CINK PÓTLÁSA LOMBON KERESZTÜL

Partnereink hírei > X

A kukorica hazánk egyik legfontosabb gazdasági növénye. Bár vetésterülete jelentősen csökkent az utóbbi években a növény iránt mutatkozó alacsonyabb kereslet miatt, és termesztésének kockázati növekedése miatt, ami a szélsőséges időjárás rovására írható.

JÓ KUKORICATERMÉS? NPK ALAPTRÁGYA!

Partnereink hírei > X

Az időjárás – különösen az utóbbi években – egyre melegebb és szélsőségesebb, a csapadékeloszlás egyre kiszámíthatatlanabb, és ez újabb és újabb kihívások elé állítja a mezőgazdaságot is. Különösen a kukorica sínyli meg a forró, aszályos időszakokat.

A JÓ TERMÉSHEZ SZÁNTANI IS KELL

Partnereink hírei > X

A kukoricakultúrák utáni alapművelésre több szempontból is a forgatásos művelés a legalkalmasabb. A szántás alkalmassá teszi a talajt az őszi és téli csapadék egyenletes befogadására és tárolására. Időpontját mindig a talaj állapotának megfelelően kell megállapítani. A túl nedves vagy száraz talaj nem alkalmas a szántásra, következtében a talaj szerkezete romolhat. A szántáshoz legalkalmasabb talajállapot a nyirkos talaj!