Konferencia a Zselicért - az Erdők Hetén

Agro Napló
A „Dél-Dunántúl Zöld Szigetei” tanácskozássorozat harmadik rendezvényeként a Zselici tájegységgel foglalkoztak a szakemberek.

 

A „Konferencia a Zselicért” elnevezésű szakmai találkozót 2009. október 14-én, a Kaposvári Egyetemen rendezték meg. A térség földtanával, növény- és állatvilágával, valamint az ember jelenlétéhez kapcsolódó régészeti, néprajzi, gazdálkodási, kultúrtörténeti, turisztikai tudnivalókkal, érdekességekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők, a témák kitűnő ismerőinek színes előadásaiból.



A konferenciát dr. Holló István, a Kaposvári Egyetem dékánja nyitotta meg, a levezető elnök dr. Körmendí Sándor tanszékvezető volt.

A tanácskozás megszervezésében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Kaposvári Egyetem, a SEFAG Zrt., a Mecsek Egyesület, a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület, a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Magyar Csillagászati Egyesület vett részt.



A plenáris ülés első előadója dr. Borhidi Attila volt, aki a Zselic növényföldrajzi helyét mutatta be. Őt követte dr. Eperjessy Ernő előadása a zselici tájhasználatról. Dr. Kolláth Zoltán csillagász a Zselicben hamarosan megvalósuló Csillagos égbolt-parkot ismertette.



Délután a szekcióülésekre került sor. Külön ülésezett a Természettudományi szekció, valamint a Természet és társadalom szekció. A sok egyéb témát felölelő poszter szekcióban tucatnyi egyéb szakterület helyzetét ismertették az előadók.

A konferenciát kerekasztal beszélgetés zárta, amelyet Máté János, a SEFAG Zrt. vezérigazgató-helyettese vezetett.

 

Forrás: http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16121&Itemid=1

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?