Új energia szele fúj a skót erdőkben

Agro Napló
Skót Erdészeti Szolgálat azzal járul hozzá a tiszta, megújuló energia termeléshez, hogy több szélenergetikai project fejlesztést tesz lehetővé a fennhatósága alá tartózó területeken

 

– olvasható a forestry.gov.uk oldalon. Ennek eléréséhez energetikai társaságokat pályáztatnak, hogy az erdészeti szolgálattal partneri viszonyt létesítve, az arra megfelelő helyeken szélenergetikai projekteket valósítsanak meg Skócia területén. Becslések alapján az erdészeti szolgálat területein a szél erejével több mint egy millió otthon energiaszükségletét lehetne kielégíteni. A szélben rejlő potenciállal 2020-ra 30 millió font éves bevételre lehet szert tenni.



Richard Lochhead, a vidékfejlesztésért és környezetért felelős miniszter szerint, a skót kormány éghajlatváltozás kezelésére tett kötelezettségvállalása részeként készülnek annak a merész célkitűzésnek a megvalósítására, mellyel 2050-re 80 százalékkal csökkentenék Skócia üvegházhatású gázkibocsátását. Céljaik között szerepel, továbbá, hogy 2020-ra Skócia teljes áramellátásának 50 százalékát megújuló energiaforrásokból állítják elő.



Skócia Erdészeti Szolgálata Skócia földjének közel tíz százalékán gazdálkodik. Észszerű elgondolás mellett, gondos, érzékeny hozzáállással, az erdők és szabad földek ideális helyek lehetnek ahhoz, hogy feltárják a szélerőmű-parkok, és más megújuló energia projektek lehetőségeit.



A szélenergia projektekhez igénybe vehető földhaszonbérlet valamint a klímaváltozásról alkotott skót törvény először teszi lehetővé Skócia Erdészeti Szolgálata számára, hogy vegyes vállalkozásokat hozzon létre.

A szolgálat meg fogja találni a módját, hogy elkerülje a szélparkok létesítése miatt esetleg várható nettó állami erdőterület veszteséget, s ahol szükséges új telepítéseket hajt végre.





Forrás: http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16153&Itemid=1

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?