2024. július 18. csütörtök Frigyes

Fruit Attraction Madridban

Agro Napló
2009. november 4-6. között első alkalommal a madridi IFEMA vásárközpontban került megrendezésre a Fruit Attraction elnevezésű nemzetközi zöldség-gyümölcs kiállítás. Az eseményt Elena Espinosa spanyol környezet-, vidék- és tengerügyi miniszter nyitotta meg.

 

A közel 400 kiállító részvételével rendezett szakmai kiállításon hazánkat a LEBI Bt. (Latest Eco-Bio Innovations) képviselte, amely egy mikrobiológiai termésfokozóval kívánja erősíteni nemzetközi jelenlétét.



Spanyolország a világ elsőszámú zöldség-gyümölcs exportőre – a termelés 40%-a exportra kerül -, megelőzve az Egyesült Államokat és Hollandiát. Az export 94%-a az EU országba kerül. A legfontosabb célpiacok: Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság.



A mezőgazdasági bruttó kibocsátás 35 %-át jelentő szektor 15 milliárd eurós forgalmat bonyolít le, ebből az export 9 milliárd eurót tesz ki. A becslések szerint Spanyolországban 300 ezer munkahely kapcsolódik a zöldség-gyümölcs szektorhoz.



Spanyolországban a zöldség-gyümölcs fogyasztás 2008-ban elérte a 8,9 millió tonnát, az 1 főre eső éves zöldség fogyasztás 57, míg a gyümölcs fogyasztás 94 kg.



A Fruit Attraction a zöldség-gyümölcs disztribúció fejlesztését célozza meg. Az esemény a termelők, kereskedők valamint a vevők nagyszabású találkozóhelye kíván lenni; a kiállításon külön hangsúlyt kap az innováció, mind a termesztés mind a friss zöldség-gyümölcs kereskedelem vonatkozásában.





További információ:

www.fruitattractionnews.com

www.ifema.es/ferias/fruit/default_i.html





Szentmáry Tamás

 

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32