Betakarították az utolsó versenyparcellát!

Agro Napló
A Kukorica Termésverseny "betakarítási fejezete" lezárult. Ezzel, a korábban már jelzett, valamilyen okból nem értékelhető eredményt adó parcellákat nem számolva, valószínűleg 24 - 25 eredmény közül választja ki a Versenybizottság a regionális és országos győzteseket, helyezetteket.

 

A bizonytalanság abból ered, hogy a versenyterületek nagyságát a beküldött mérési adatokból a Versenybizottság állapítja meg és teszi hivatalossá, miután minden beérkezett adatot ellenőrzött.



A technológiai és betakarítási adatokat először a Szakmai Bizottság dolgozza fel, azután kapja meg a Versenybizottság Elnöksége, a helyezések megállapítása céljából. Konkrét adatokkal tehát még nem tudunk szolgálni, s csak azok az információk ismertek, amelyeket Simon László a Versenybizottság Elnöke ismertetett a Top20 Bizottság Sajtótájékoztatóján, november 19.-én.



Eszerint a terméseredmények 10 és 15 tonna között változnak, függően az adatok ellenőrzése során végrehajtandó területkorrekcióktól, és a jelenlegi tájékozódás céljából elvégzett számításoknél felfedezett hibák javításától is.

A kiesésekre magyarázat, hogy a versenyzők elsősorban azokban a régiókban álltak el a versenyszerű betakarítástól, ahol a terméseredmények ezektől az értékektől jelentősen elmaradtak. Egyes régiókban a 6-7 tonnás üzemi eredmények voltak a jellemzők.



Megjegyezzük, hogy a versenykiíró Magyar Kukorica Klub Egyesület számára minden adat, amely a nagy termés érdekében hozott intézkedéseket tükrözi, hasznos infomációt hordoz.

A Versenybizottság december közepére tervezi a Díjkiosztó Ünnepséget, arra méltó helyen és körülmények között.



Mint már hírt adtunk róla, a helyezésket igazoló diplomákat jelentős művészi értéket képviselő tárgyak kísérik majd a legsikeresebb versenyzők otthonába.

Forrás: www.magyarkukoricaklub.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?