Az ÚMVP a határokon átívelő együttműködést is felpörgeti

Agro Napló
Szerb vendégeket fogadott a Déli Napfény LEADER Egyesület.

 

Az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet szervezésében a Szeged környéki kistelepüléseket tömörítő Déli Napfény LEADER Helyi Akciócsoportot látogatták meg Szerbiából.

A Törökkanizsáról és Csókáról, valamint Dél-Szerbia két településéről érkezett vidékfejlesztési szakemberek mindnyájan a Szerb Vidékfejlesztési Hálózat tagjai. A vendégek, bár Szerbia még nem EU-tagállam, és még az előcsatlakozás is évek múlva fog megvalósulni, szeretnének minél több szakmai információt, tapasztalatot szerezni az Európai Unió vidékfejlesztési politikájáról, valamint annak magyarországi megvalósulásáról.



A kétnapos program során az FVM VKSZI képviseletében Hujber Lajos főigazgató, dr. Molnár Mária Katalin dél-alföldi regionális koordinátor, valamint Horváth Katalin szakreferens, a szegedi Helyi Vidékfejlesztési Iroda részéről Bajuszné Varga Csilla, a Déli Napfény akciócsoporttól pedig Máté Péter ügyvezető és Cserényi Szilvia Bernadett projektmenedzser adtak útmutatást az uniós támogatási lehetőségekkel kapcsolatban. A Déli Napfényhez tartozó 12 településből 4 települést mutattak be részletesen, kiterjedve a pályázatokkal foglalkozó és pályázó szervezetek tevékenységére, már megvalósult beruházásaikra. Az előadásokat követően a látogatókat vendégül látták a települések helyi specialitásokat kínáló éttermeiben.

 

Tovább

 

Forrás: www.gazdasagiradio.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?