Tisztázódó viszonyok a Tisza-tónál

Agro Napló
Az MgSZH szerint csupán a Sporthorgász Kft. jogosult a horgász- és halászengedélyek kiadására a Tisza-tavon.

 

Lezárult a Tisza-tó halászati kezelési jogáról folytatott vita. A Mezőgazdasági Szakizgatási Hivatal december 22-i közleménye szerint csak és kizárólag a Tisza-tavi Sporthorgász, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Sporthorgász Kft.) jogosult kiadni érvényes területi engedélyeket.



E nyilatkozat szerint a MOHOSZ, ami a kezelési jogra szintén pályázott, nem adhat ki engedélyeket a horgászvízre. A Népszabadság információi szerint a MOHOSZ is arra készült, hogy horgászengedélyeket ad ki. Ez igen csak nagy kavarodást okozhat a területen. Számos vita forrása lehet, ha kétféle horgászrend lesz meghirdetve (esetleg eltérő tilalmi időkkel, méretkorlátozásokkal és kíméleti területekkel).



A szakigazgatási hivatal azonban feloldhatja ezt problémát, és a horgászoknak nem kell hezitálniuk, mely vizekre merészkedhetnek. A hatóság közleménye kimondja, hogy 2010. január 1. napjától a Sporthorgász Kft. által alkalmazott és a halászati hatóság által nyilvántartásba vett halászati őrök jogosultak a halászati őrzéssel kapcsolatos jogosítványok (pl.: területi engedély ellenőrzése, elvétele) gyakorlására.



A halászati hatóság a Sporthorgász Kft. által kibocsátott területi engedéllyel rendelkezőket tekinti jogosult horgászóknak, a más szervezet által kibocsátott területi engedélyek érvénytelenek, az azokkal való horgászat a halászati törvényben foglalt szankciókat vonja maga után.

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/tisztazodo_viszonyok_a_tisza-tonal

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?