Tokaji borok az Egyesült Államokban

Agro Napló
A Tokaj Reneszánsz Egyesület és a washingtoni nagykövetség szervezésében tokaji borok eddig soha nem látott választékával találkozhatott a szakma és a nagyközönség 2010. február 13. és 28. között Washingtonban és New Yorkban.

 

A Washington D.C. International Wine and Food Festival-on tavalyi évhez képest nőtt a magyar választék: idén már két asztalon jelentek meg borok Tokaj-Hegyalja színes borpalettáját bemutatva. Washington után pedig első alkalommal a New York Wine Expo-n is kóstolhattak furmintot, hárslevelűt valamint aszút a kereskedők és a fogyasztók.



A kiállításokat a washingtoni nagykövetségen szervezett, kifejezetten a szakmának szóló Tokaji Trade Show egészítette ki, melyről nagyon sok kedvező visszajelzés érkezett a résztvevőktől. A rendezvénysorozat egyik fénypontjaként Szombati Béla nagykövet rezidenciáján látott vendégül 15 borszakírót, bloggert és bor-oktatót, akik Zwack Izabella (Dobogó Pincészet), Mészáros László (Disznókő Pincészet) és Rakaczki Rita (Tokaj Reneszánsz Egyesület) tolmácsolásában kaphattak ízelítőt a tokaji borokból, melyet Merényi Viktor nagykövetségi séf által készített ételkölteményekkel párosíthattak.





Dr. Tóth Attila

 

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?