A Washington D.C. International Wine and Food Festival-on tavalyi évhez képest nőtt a magyar választék: idén már két asztalon jelentek meg borok Tokaj-Hegyalja színes borpalettáját bemutatva. Washington után pedig első alkalommal a New York Wine Expo-n is kóstolhattak furmintot, hárslevelűt valamint aszút a kereskedők és a fogyasztók.
A kiállításokat a washingtoni nagykövetségen szervezett, kifejezetten a szakmának szóló Tokaji Trade Show egészítette ki, melyről nagyon sok kedvező visszajelzés érkezett a résztvevőktől. A rendezvénysorozat egyik fénypontjaként Szombati Béla nagykövet rezidenciáján látott vendégül 15 borszakírót, bloggert és bor-oktatót, akik Zwack Izabella (Dobogó Pincészet), Mészáros László (Disznókő Pincészet) és Rakaczki Rita (Tokaj Reneszánsz Egyesület) tolmácsolásában kaphattak ízelítőt a tokaji borokból, melyet Merényi Viktor nagykövetségi séf által készített ételkölteményekkel párosíthattak.
Dr. Tóth Attila
Forrás: www.fvm.hu