Orosz hús-és tejipari fórum

Agro Napló
2010. március második dekádjában, Moszkvában lezajlott az orosz hús-és tejipari fórum a VVC (Összoroszországi Kiállító Központ) 75-ös pavilonjában. A fórum két különálló esemény, a „Tejipar 2010” és a „Húsipar 2010” egyidejű megrendezésével jött létre. Emellett három kísérő rendezvény is csatlakozott az eseményhez, az „Élelmiszeripari Hűtőberendezések 2010”, a „Fagyasztott Termékek Ipara” és a „Csomagolásipar” c. kiállítás.

 

A kiállítás szervezői az OF Mezőgazdasági Minisztériuma, Moszkva Kormánya, a VVC és a fenti témákban érintett szakmai szervezetek. A megnyitón beszédet mondott K. V. Koloncsin, az OF Mezőgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, aki átadta Jelena Szkrinnyik mezőgazdasági miniszter üdvözletét. Hangsúlyozta, hogy a kiállítás tematikáját jelentő öt alágazat kiemelkedő szerepet játszik a nemrég elfogadott Élelmezésbiztonsági Doktrínában kitűzött feladatok teljesítésében.



Felszólalt még Vlagyimir Labinov, a Molocsnij Szojuz Tejiparosok Szövetsége elnöke, Joszif Rogov, a Hússzövetség elnöke, David Jakobasvili, a Vimm-Bill-Dann tejipari óriáscég igazgatótanácsának elnöke, Vjacseszlav Butkovszkij, a Nemzetközi Ipari Akadémia rektora, Alexander Bojko, a Csomagolóipari Vállalatok Nemzeti Konföderációjának igazgatója és Eduard Bagirjan, a Rosszojuzholodprom, vagyis az Orosz Hűtőipari Vállalatok Szövetségének igazgatója.



A fórumok és kiállítások egyidejű szervezése nem véletlen, hisz egymásra épülő, egymás nélkül létezni nem tudó agráripari ágazatok jelentették a rendezvény fő üzenetét, a minél jobb minőségű és csomagolású élelmiszerek fogyasztóhoz való eljuttatását.



A 75-ös pavilonban közel 300 cég mutatkozott be 24 ország képviseletében, jelen voltak orosz, német, olasz, ukrán, francia, osztrák és holland vállalatok, sajnos magyar cég nem volt köztük. Célszerű lenne, ha az ugyancsak lecsökkentett kiállítási keretünk megnövelése révén nemcsak a három nagy kiállításra (Prodexpo, World Food, Arany Ősz) jutna támogatási lehetőségünk, hanem az ilyen típusú szakmai fórumokra, kiállításokra is tudnánk ösztönözni az orosz piacra bejutni szándékozó vállalatainkat. 



 Kenedi Ákos

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?