Segítség a kérelmek kitöltéséhez!

Agro Napló
Április 1-jétől indul a gazdák támogatási kérelmének benyújtása, amit idén is, csak elektronikus úton lehet megtenni. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) oktatófilmekkel segíti a gazdákat.

 

Idén, a tavalyihoz képest két héttel korábban, már április 1-jével elkezdődik az elektronikus kérelmek benyújtása. Ebben az évben öt új jogcímmel bővül a beadható jogcímek köre, ezek: az agrár-környezetgazdálkodási támogatás új EMVA-s körének az első éves kifizetési kérelme, az agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági területeken történő új bevezetésének a támogatása, az erdő-környezetvédelmi intézkedések támogatása, az erdő szerkezetátalakítás támogatása, illetve a nem termelő beruházásoknak a támogatása.



A benyújtási határidők tekintetében a korábbi évek dátumai nem változnak, egyetlen kivétel, hogy mivel május 15-e hétvégére esik, ezért – az uniós szabályok szerint – május 17-ig lehet a kérelmet szankciómentesen beadni.



Ebben az évben is kizárólag elektronikusan lehet benyújtani az egységes kérelmet. Ezt továbbra is az MVH internetes honlapján keresztül lehet megtenni. Újdonság, hogy a honlapon a helyes kitöltést oktatófilmekkel segítik. Érdemes minden gazdálkodónak végignézni azokat, hogy elkerülje a hibákat, és ne essen el a támogatástól. Az oktatófilmek az MVH honlapján ITT érhetőek el.

 

Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?