Mennyire gazdag fajokban Olaszország?

Agro Napló
A Biodiverzitás Nemzetközi Éve 2010 alkalmából közelmúltban jelent meg a IV. nemzeti összefoglaló a fajok sokféleségére vonatkozóan.

 

A tanulmány szerint Olaszország egyike Európa és a Mediterrán-medence fajokban egyik leggazdagabb országainak, e szerint több mint 57 ezer állatfaj és 67 ezer növényfaj él az ország területén. Összességében a szárazföldi és az édesvízi állatfajok az európai fauna 35%-át adják. A közel 8 ezer km-es partszakasz is igen gazdag növény- és állatvilágot eredményez, ezek 10%-a kizárólag az olasz vizekben él. Az ország területének 20%-a védett. Az érintett hatóságok a bemutatott fajgazdagság védelmére dolgozzák ki – előzetes tervek szerint 2010 nyaráig - a Biodiverzitás Nemzeti Stratégiáját.



2010. június 3-7.között zajlott Milánóban a „Nemzetközi Környezeti Fesztivál”, amely új energetikai megoldások mellett a fenntartható fejlődés, a táplálkozás/élelmiszerbiztonság és a biodiverzitás újdonságainak nemzetközi seregszemléje volt. További információk: www.festival-ambiente.com





Dr. Hagymási Tünde, TéT-attasé

 

Forrás: VM



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?