Apéritif á la française - a francia agrár-élelmiszeripar világszintű népszerűsítése

Agro Napló
A SOPEXA által szervezett, „Apéritif à la française” elnevezésű, a francia agrár-élelmiszeripar területeinek széles skáláját átfogó rendezvény azon a felismerésen alapul, hogy az e szektorról a világban kialakult kép kulcsfontosságú jelentőséggel bír az export-bővítés terén.

 

A rendezvény célja tehát, hogy: 



- a francia termékekről pozitív, modern képet alakítson ki, 

- bemutassa a francia agrár-élelmiszeripar által kínált termékek változatosságát, 

- növelje a francia termékek ismertségét, helyet találva nekik a helyi irányzatokban is, 

- és hogy hozzájáruljon azon márkák és termékek eladása növekedéséhez, melyek a rendezvény keretében megjelennek.

Az évente megrendezésre kerülő világméretű programsorozat nem más, mint egy nemzetközi megjelenési lehetőség a francia agrár-élelmiszeriparban tevékenykedő vállalkozásoknak és a francia márkáknak. A rendezvény immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Halászati Minisztérium támogatásával.



A program óriási méretét mi sem szemlélteti jobban, mint, hogy Európában 10 ország 13 városában[1], Amerika 3 országának 541 városában[2], Ázsia és a Közép-Kelet vonatkozásában pedig 16 városban[3] került megszervezésre.



A program megnyitására 2010. június 1-jén Párizsban került sor, ahol nyitóbeszédet mondott Jean-Michel Lemétayer, a SOPEXA elnöke, és Bruno Le Maire, élelmezésügyi, mezőgazdasági és halászati miniszter. Le Maire, amellett, hogy aláhúzta a rendezvény fontosságát és a francia agráriumra gyakorolt hatását, egyúttal rövid helyzetelemzést is adott a francia mezőgazdaságról. A miniszter nem mulasztotta el itt sem megemlíteni, hogy a jövőben is, minden cselekedetüket a francia versenyképesség növelésének szolgálatába kell állítaniuk.



A program szervezési elveiről, a 2009-es rendezvény eredményeiről, az idei program színhelyeiről, az egyes országok kontaktszemélyeinek elérhetőségeiről, a partnerszervezetekről és a SOPEXA csoport bemutatásáról is szóló, francia nyelvű tájékoztató anyag ide kattintva tölthető le.





________________________________________

[1] Németország (Köln), Spanyolország (Madrid), Magyarország (Budapest), Olaszország (Milánó, Genova, Firenze, Rimini), Lengyelország (Varsó), Portugália (Lisszabon), Csehország (Prága), Egyesült Királyság (London), Oroszország (Moszkva), Svédország (Stockholm).

[2] Kanada (Montreal, Ottawa), Egyesült Államok (New-York + 537 város); Mexikó (Mexikóváros).

[3] Kína (Sanghaj, Peking, Hongkong), Dél-Korea (Szöul), Egyesült Arab Emirátusok (Dubaj), India (Mumbai), Japán (Tokió, Jokohama, Oszaka, Kiotó, Saitama, Kagoshima, Tosa, Miyazaki) , Tajvan (Tajpej), Thaiföld (Bangkok). 





dr. Gúr Roland



Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?