2024. július 23. kedd Lenke

A virágkötő Európa-bajnok

Agro Napló
A szakértők szerint a virágkötészethez elsősorban a virágok szeretete, alkotókedv, kreativitás, sok-sok gyakorlás, jó ízlés és szépérzék szükséges. Általában, talán épp az előbb felsoroltak miatt a virágkötőt egy hölgy személyében képzeljük el. Most mégis, hazánk hírnevét Angliában egy 25 éves fiatalember, Kiss Attila öregbítette, aki a kétévente megrendezett versengésen Európa-bajnok lett.

 

Méltán lehetünk büszkék a 25 esztendős hajdú-bihari fiatalemberre, aki évek óta Budapesten, egy jól menő virágüzletben dolgozik. De hogyan kezdődött?



- Annak idején érdekeltek a virágok, a növények, és teljesen más témakörrel foglalkoztam, illetve mást tanultam. Aztán rá kellett jönnöm, hogy az nem igazán megy nekem. És attól kezdve, mivel érdekelt, hobbi szinten eljártam egy virágboltba segédkezni. Idővel egyértelművé vált, hogy ebbe az irányba kell haladnom, illetve ezt kell tanulnom.



Az Európa bajnokságot, ahova a nemzeti válogatók után kerülhetnek be a legjobbak, kétévente rendezik.



- A bajnokságon 12 ország képviseltette magát és öt nap volt a verseny. Az első nap utaztunk, a második nap a kapott anyagokat készítettük elő. Az igazi verseny a harmadik napon kezdődött. Öt feladat volt. Az első egy térkompozíció, amit ottani anyagokból kellett összerakni. A második feladat egy kézicsokor elkészítése volt, amihez én vittem az anyagokat. A harmadik feladat egy összeültetés volt, amit az ott kapott anyagokból kellett megoldani. Természetesen menyasszonyi csokrot is készítettünk, ehhez is magam vittem az anyagokat, Az utolsó feladat meglepetés volt, egy talicskát kellett díszítenünk. Mivel az előző három versenyt magyar résztvevő nyerte, ezért kétségeim voltak, hogy egyáltalán dobogós lehetek-e. De azért tartottam magam. Az első két feladat után elvesztettem majdnem minden reményemet, viszont a végére sikerült feltornásznom magam az első helyre. Így én vagyok a negyedik magyar Ifjú Virágkötő Európa-bajnok.









Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 22. 16:26