Agrárcentrumok a biztonságos gabonaellátásért

Agro Napló
A hét elején kétnapos szemináriumot tartottak Yinchuanban, Ningxia tartomány fővárosában az agrárcentrumok szerepéről a biztonságos gabonaellátás területén.

 

A konferencia elnöke a Mezőgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, Wei Chao’an volt. A szemináriumről kiadott közleményben kiemelik, hogy az agrárcentrumoknak jobban kell koncentrálniuk az étkezési gabona termelésére, mint a takarmány gabonáéra.



Wei elmondta nyitó beszédében, hogy egyre több agrárcentrumnál tapasztalható, hogy előnyben részesítik a takarmány gabonák és növények termelését, sőt még a túrizmust is az étkezési gabona termesztésével szemben, és ez éppen most, amikor a biztonságos élelmiszerellátás központi kérdés, negatív példa.



A mezőgazdasági demonstrációs központok kiemelt szerepet játszanak az új technológiák kifejlesztésében, új, produktívabb fajták bevezetésében, ezzel is segítve a farmereket a jobb termés elérésében. Kína 18 tartományában több mint 9000 ilyen központ működik, összesen 183 millió hektár termőföldet fedve le. Az előállított érték éves szinten 312,7 milliárd yuan (45,9 milliárd USD).

.

A Mezőgazdasági Minisztérium augusztus végén közzétett listáján 51 modern nemzeti demonstrációs központ szerepel, amelyek tevékenységét a minisztérium kiemelten támogatja.



A biztonságos élelmiszerellátás komoly kérdés az országban, hiszen a limitált földterületek és a klímaváltozás hatásai várhatóan nagy kihívás elé állítják az országot az elkövetkezendő években.





Bíró István

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?