Végig kóstolják a Dunántúlt

Agro Napló
A Coop Rally egy rendhagyó autósverseny, melynek célja a minőségi magyar élelmiszeripari termékek népszerűsítése. A jubileumi, V. Coop Rally részleteiről Murányi Lászlót, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

 

Már két hét sincs hátra, és indul az V. Coop Rally a minőségi magyar termékekért. Mit jelent ez a fogalom, és mit tesz a Coop Hungary Zrt. annak érdekében, hogy még népszerűbbek legyenek ezek a termékek, no és a rally is?



- A rallynak célja felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon nagyon sok olyan üzem van - kicsi, nagy, középes - amelyek kiváló minőségű, akár európai mércével is versenyképes termékek gyártására képesek. A Coop, mint egy nagy magyar üzletlánc, úgy érzi, hogy felelősséggel tartozik e termékek forgalmazásáért is. A rallyval egyrészt felhívjuk a figyelmet erre a tényre, másrészt a versenyzők személyesen is meggyőződhetnek arról, hogy milyenek ezekben az üzemekben a termelési körülmények, és milyen kiváló termékek készülnek a magyar üzemekben. Ez az alapgondolata a rallynak.





- A nevezés lezárult, hány csapat indul?



- Az ötödik rally a legek rallyja lesz, mert idén neveztek a legtöbben, több mint 80 csapat. Nekik kiváló programot állítottunk össze, és reményeink szerint élvezik majd, s örömmel kóstolják, ízlelik majd az egyes állomáshelyeken készülő kiváló termékeket is.



- Most a Dunántúlra látogatnak. Mi az útvonal?



- Budapestről Agárdra megyünk, és az első napot Tapolcán zárjuk. Az utolsó állomáshely a második napon Mosonmagyaróvár lesz, majd az est zárásaként Bükfürdőn értékeljük a rendezvényt, illetve itt kerül sor az eredményhirdetésre, a díjak átadására,.



- Készült-e valami összegzés erről a versenysorozatról?



- Ez alatt az öt év alatt, beleszámítva az idei versenyt is, közel félszáz állomáshelyet látogattunk meg. Ezeken a helyeken tényleg láthattunk értékes, jól működő magyarországi vállalkozásokat és megismerhettünk kiváló termékeket. A versenyzők annyi kilométert tettek meg az öt év során - beleszámítva a mostani rajtot is -, hogy ezzel háromszor körüljárhatták volna a Földet. Az is mutatja ennek a versenysorozatnak a sikerét, hogy a résztvevőknek közel fele már törzsvendég a rallyn, vagyis a kezdetektől fogva minden versenyen részt vett.







Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?