A Nemzetközi Makói Hagymafesztiválon találkoztak gazdák és döntéshozók

Agro Napló
Makó város neve ugyanúgy összeforrt a vöröshagymával, ahogy Tokajé a borral, Szegedé a szalámival, vagy Kalocsáé a paprikával. Tradicionálisan mindig szeptember második hétvégéjén – idén, szeptember 10- 12. között- rendezték meg a dél- alföldi településen a Nemzetközi Hagymafesztivált.

 



Idén is, mint minden évben 1991. óta tartalmas és szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket az immár hagyománnyá vált rendezvényen.

A termelők a fesztivál ideje alatt bemutatták árujukat és eszközeiket, praktikus tanácsokat cseréltek egymással, illetve alkalmuk nyílt, hogy személyesen találkozzanak az agrár-terület jelentős képviselőivel és döntéshozóival.



Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy az ide látogatók megismerkedjenek a Maros partján fekvő város és környéke turisztikai és gasztronómiai kincseivel. Az eseménysorozatot szombaton a rendezvény fővédnöke a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi államtitkára, nyitotta meg. Illés Zoltán átadta az idei év Aranyhagyma-díját és a vásári díjakat.



A szakmai programok közül kiemelendőek az egymást váltó mezőgazdasági fórumok, a zöldségnövények bemutatkozó kiállítása, és a nemzetközi konferenciák.



A Hagymaház pódiumtermében előadásokat hallhattak az érdeklődők Makó és térsége vízgazdálkodási jövőképéről, lehetőségeiről és a megfelelő megoldásokról. Az előadás sorozaton többek között szó volt az árvíz helyzetéről a pusztán, a belvíz elvezetésének kérdéséről, illetve a hullámtéri csatornák karbantartásáról.



A konferencia után a részt vevők és a minisztérium képviselői ellátogattak a Makói Szennyvíztisztító telepre.

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?