Konferencia a kukorica és a napraforgó termesztéséről

Agro Napló
Az I. Napraforgó- és Kukoricatermesztési Tanácskozáson a résztvevők nem csak elméleti kérdésekkel, de azok gyakorlati megvalósulásával is megismerkedhettek: a kukorica- és napraforgótermesztés aktuális kérdéseit elemző tanácskozást szántóföld-bemutató is követte. A tanácskozásra 2010. szeptember 14-én, délelőtt 10.00 órától várták az érdeklődőket.

 

A Károly Róbert Főiskola és a kompolti Fleischmann Rudolf Kutatóintézet adott otthont az I. Napraforgó- és Kukoricatermesztési Tanácskozásnak és Szántóföld Bemutatónak.



A két intézmény mellett a szervezők (a Debreceni Egyetem Agrár és Gazdálkodástudományok Centruma, BUNGE Zrt., BASF Hungária Kft., a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft., a DuPont Magyarország Kft., a Límagrain Magyarország Kft., a Dow AgroSciences Hungary Kft., a Yara Hungária Kft., a Bayer Hungária Kft. és a Nitrogénművek Zrt.) által meghívott szakemberek a 2010. szeptember 14-én megrendezett konferencián összegezték tapasztalataikat, s számoltak be a legújabb kutatási eredményekről.



A tanácskozást szántóföld bemutató követte, ahol a konferencia résztvevői nem csak az elméleti, de a gyakorlati hasznosítási tendenciákat is megismerhették. A tanácskozás délelőtt 10.00 órakor kezdődött, köszöntőt Dr. Bíró Tibor egyetemi docens, dékán mondott.



A bevezető előadásokat Dr. Sárvári Mihály egyetemi tanár (Debreceni Egyetem) „A kukorica termését és termésbiztonságát befolyásoló fontosabb agrotechnikai tényezők" címmel, Pálfi Andrea (BUNGE Zrt) "Az olajipari növények piaci pozíciója 2010-ben" témában és Dr. Futó Zoltán (igazgató - KRF Fleischmann Rudolf Kutatóintézet) ”A fontosabb agrotechnikai elemek hatása a napraforgó termésbiztonságára" címmel tartották. Meghívott előadók: Hangyel Attila, Molnár Béla, Bódis Zoltán, Tóth Gábor, Huszár Elek, Goda László, akik a szervező cégek területi képviselőiként, a témakörben szerzett tapasztalataikról számoltak be.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?