V. Coop Rally a minőségi magyar élelmiszerekért

Agro Napló
A magyar élelmiszer számunkra az ellenőrzött, biztonságos, hagyományosan kiváló minőségű termékeket jelenti – mondta Kardeván Endre a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a Coop Rally ünnepélyes megnyitóján.

 

A mai napon immár ötödik alkalommal startolnak a Coop Rally versenyzői. A résztvevők az idén a Dunántúl kiemelt gyártóit és kereskedelmi központjait keresik fel a kétnapos verseny során. A rendezvény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.



A szervezők legfőbb célja, hogy a média támogatásával felhívják a figyelmet a magyar élelmiszeripar hagyományaira, összefogják a magyar termelőket és vállalkozókat a versenyképes, minőségi hazai termékek védelmére. A verseny lehetőséget nyújt arra, hogy jelentős kereskedelmi és gyártó cégek vezetői, valamint a kormány gazdasággal és kereskedelemmel foglalkozó szakemberei találkozzanak, és véleményüket megoszthassák egymással.



Kardeván Endre államtitkár a megnyitón kiemelte, hogy csak együttműködéssel, összefogással érhető el hosszú távú közös siker.

Emlékezetett arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére az elmúlt 100 napban több olyan kiemelt jelentőségű intézkedés született, amely segíti a vállalkozásbarát jogszabályi környezet kialakítását, a mezőgazdasági foglalkoztatás egyszerűsítését, az élelmiszerbiztonság erősítését. Az államtitkár kitért a közbeszerzési törvény és a kistermelői rendelet módosítására, a másodlagos élelmiszerellenőrzés bevezetésére.



Hozzátette, hogy készül az úgynevezett kétszintű élelmiszerkönyv, amely újraszabályozza az élelmiszerek minőségi paramétereit, és így nagy biztonsággal kiszűrhetők lesznek a rossz minőségű termékek a forgalomból.



Az eseményt szervező, magyar tulajdonú Coop üzletlánc kiemelt figyelmet fordít a minőségi magyar termékek forgalmazására, mert azok biztonságosak, előállításuk nyomon követhető. Az üzletláncban forgalmazott cikkek mintegy 90%-a hazai gyártású és magyar munkaerő által előállított termék.

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?