Agrofeed szimpózium

Agro Napló
2010. október 28-án a moszkvai Nagykövetségen nagyszabású Agrofeed konferencia-szeminárium került megrendezésre.

 

Az Agrofeed Kft., amely a vitamin-ásványi adalékok szállítása mellett, szakembereivel segítséget nyújt az orosz állattenyésztés korszerűsítéséhez, jelentős szereplője a magyar élelmiszeripari-mezőgazdasági export tevékenységnek. A cég profilja a takarmány premix gyártás és forgalmazás, a vállalat 2001-es alapítása óta folyamatosan jelen van az orosz piacon. Tulában 100%-os magyar tulajdonú leányvállalattal rendelkezik. Oroszország 14 megyéjében vannak jelen termékeikkel, vásárlóik állattartó integrációk, nagyüzemek. Az idei évi várható oroszországi forgalom feltehetően eléri a 14 millió Eurót.



A rendezvényre a meglévő partnereket és a megcélzott új vevői körön kívül az orosz ágazat vezetőit invitálta meg a vállalat és a Nagykövetség. A meghívottak száma megközelítette a százat, amelyből közel kilencven orosz vendég 24 régióból meg is jelent, és végig aktívan részt vett a párbeszédben.



Magyar részről megnyitóbeszédet mondott Vajda József rendkívüli követ, meghatalmazott miniszter, ideiglenes ügyvivő és a cég egyik tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, Szekeres István.



A konferencia plenáris részét követően két szekcióban folyt a munka, egyrészt a baromfi, másrészt a sertéstenyésztés témakörben cseréltek eszmét a házigazdák és a meghívottak. Összesen tíz magyar előadás hangzott el komoly szakemberek bevonásával, mely felölelte a témakör összes aspektusát, beleértve a minőségi, állathigiéniai, állatorvosi kérdéseket is.



Előadás hangzott el a cég tevékenységéről, különösen hangsúlyozva a szervízszolgáltatások fontosságát, a világ- az EU, és az orosz baromfi- valamint sertéstermelésének, kereskedelmének helyzetéről, továbbá konkrét, a két alágazatot érintő takarmányozási kérdésekről. Szinte minden felszólalást élénk érdeklődés követett, a jelenlévő vendégek számtalan szakmai kérdésre kaptak érdemi választ.



A szakmai rendezvényt a nagyszámban megjelent orosz vendégek tiszteletére egy állófogadás zárta. Mind a vendégek, mind a szervezők nagyon sikeresnek tartották a konferencia megrendezésének ötletét és kivitelezését, célszerű ilyen, és ehhez hasonló programokat sűrűbben szervezni a Nagykövetség keretein belül.





Kenedi Ákos

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?