2024. július 23. kedd Lenke

Aláírták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Román Kifizető Ügynökség (APIA) közötti együttműködési szerződést

Agro Napló
2010. november 10-én, a Román Kifizető Ügynökség (APIA) és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal között Bukarestben aláírták a 2010/2011. évre vonatkozó együttműködési megállapodást.

 

Magyar részről a dokumentumot Palkovics Péter MVH igazgató, román részről pedig Faur Falub APIA vezérigazgató látta el kézjegyével. Az eseményen részt vett Füzes Oszkár, Magyarország Bukaresti Nagykövete, Langer Katalin, az MVH Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője, valamint Kerekes Melinda, a román kifizető ügynökség igazgató-helyettese és Raluca Damian, a kifizető ügynökség személyzeti igazgatója.

A szerződés tartalmazza, hogy a felek az év során 5 megbeszélést tartanak, amelyből egyszer Budapesten, négy alkalommal pedig Bukarestben találkoznak. A megbeszélések témája a terület alapú támogatások kifizetésének gyakorlata, továbbá a műholdas ellenőrző rendszerek, a brüsszeli auditok tapasztalatainak értékelése, valamint az unió által felajánlott élelmiszersegélyek beszerzésének és elosztásának gyakorlata lesz.



A szerződés lehetőséget ad arra is, hogy bármilyen, év közben felmerült közös problémát megbeszéljenek, szakmai konzultációkat tartsanak. A két fél között 2007 óta van szerződéses kapcsolat, amelyet eredetileg 2 évre kötöttek, de a jó tapasztalatok miatt folyamatosan fenn kívánják tartani. A román fél az aláírást követő munkaebéden külön köszönetét fejezte ki a magyar kollégáknak az eddig nyújtott szakmai segítségért.





dr Szabó József Andor

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?