2024. július 23. kedd Lenke

INDAGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár

Agro Napló
2010. november 10-14. között tartják Bukarestben az INDAGRA elnevezésű Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt. A vásárra 15. alkalommal került sor idén 600 kiállítóval, akik 22 ország termékeit hozták el. Magyarországot 16 cég képviselte, a legfontosabbak ezek közül a Bábolna Zrt, a kertészeti eszközöket forgalmazó Hungaroland Kft valamint a Viktória Group, amely pálinka készítéséhez szükséges eszközöket és kész termékeket forgalmaz.

 

A vásárban először jelentek meg különböző romániai tájegységek tradicionális termékeit forgalmazó standok, ilyen volt pl. a „ Székelyföld „, a „Bucovina „ valamint a „Moldova „ stand. Ezeken a kiállítóhelyeken kizárólagosan élelmiszeripari és kézművesipari hagyományos termékeket mutattak be és forgalmaztak, amely mind alapanyagában, mint elkészítésének módjában az adott megyékhez (régiókhoz) kötődnek. A legnagyobb sikert a Székelyföld elnevezésű stand aratta, gazdag kiállítási termékeivel.



A megnyitót dr Valeriu Tabara agrárminiszter tartotta, aki beszédében elmondta, hogy tárgyalásokat folytatott a bankokkal a termelők finanszírozása kérdésében. A bankok akik ígéretet tettek arra, hogy ezentúl hitelfedezetként elfogadják termelőnek járó éves támogatásról a kifizető ügynökség által meghozott végzést is. Megemlítette a miniszter azt is, hogy Románia a KAP reform keretében kiáll a kétpilléres támogatási rendszer fenntartása mellett és szeretné elérni, hogy a terület alapú támogatások összege egységes legyen minden európai országban. A megnyitón részt vett Tánczos Barna mezőgazdasági államtitkár

(RMDSZ) is valamint számos román agrár –nagyvállalkozó.



A vásárrendezés idén ismét visszatért ahhoz a korábbi gyakorlathoz, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket egy időben állítják ki és amely sikeresebben működik, mintha külön lenne választva a két kiállítás.





dr Szabó József Andor

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?